StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: JUBILARNO IZDANJE BICIKLIJADE ZADAR – VIR

Obiteljska biciklistička fešta kojoj nije odoljela višestruka hrvatska prvakinja i biciklistička profesionalka Maja Perinović

Piše Kažimir Škrbić / Virski list
27. prosinca 2018. - 11:35
IMG_4707.JPG

Kada je velika fritaja kapaciteta 400 porcija pašte-fažola bila gotovo prazna, 300-tinjak sudionika jubilarne 25. biciklijade Zadar – Vir već se na cilju u Viru bilo okrijepilo i osvježilo u iščekivanju izvlačenja nagrada na tomboli. Toliko ih je, oko 300, unatoč buri i zubatom suncu 26. prosinca vozilo tradicionalno božićno izdanje omiljene županijske biciklijade koja je slavila mali, ali značajan jubilej.

- Svima vam želim sretan Božić i veliko hvala što ste došli i uveličali našu 25. biciklijadu. Nadam se da će vas na sljedećoj biti dvostruko više - pozdravio je bicikliste iz svih mjesta Zadarske županije zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić. A onda je nakon izvučenih dobitnika kompleta biciklističke opreme – od kojih nisu svi ostali na dodjeli nagrada pa će svoje komplete, napomenuto je, preuzeti u Vir turizmu – došao red na glavne nagrade: dvije lijepe bicikle vrijedne oko sedam tisuća kuna. Mountain Bike dobio je 57-godišnji Nevio Rados, zadarski vatrogasac s Bokanjca, dok je šestogodišnja Chiara Mirčeta dobila City Bike. Po njega je došla s mamom Sanelom.

- Lijepa i neočekivana nagrada. Toliko je velika da ne bi stala pod božićno drvce - u šali je kazala gospođa Mirčeta. Nije prvi put na virskoj biciklijadi, ali je ovo sudjelovanje bilo prvo na Božićnoj biciklijadi Zadar – Vir.

- Odlučile smo se rekreirati u vrijeme blagdana, jer inače sudjelujemo na brojnim biciklijadama. Također, sin Marko je član Biciklističkog kluba Zadar - napomenula je Sanela. Vatrogasac Rados, s druge strane, stalni je sudionik virskih biciklijada, ali još nikad nije imao sreće na nagradnim izvlačenjima. Za Božićnu biciklijadu posudio je bicikl, a onda ga je sreća obilato poljubila. Na Bokanjac se Nevio vraća s vlastitim Mountain Bikeom.

- Osjećaj je sjajan, zaista sam sretan zbog nagrade. Zbilja neočekivano i jako lijepo, sada imam sjajan bicikl za novi dolazak na Vir - kazao je.

Iako nisu dobili tako prestižne nagrade, ništa manje sreće nije bilo kod dobitnika kompleta biciklističke opreme spakiranih u poklon vrećice I love Vir, a kao dobitnici izvučeni su Ante Crnjak, Nikica Kirjan, Denis Šintić, Ivana Dadić, Perka Čirjak, Marina Šarlija, Duje Peričić, Klara Škopinić, Romeo Fantina i Stefan Zupanić. Svima su nagrade pored zamjenika načelnika Vučetića, podijelili destinacijska event menadžerica Nina Peroš i Petar Bitanga iz općinskog poduzeća Vir turizam. Najstariji sudionik biciklijade ponovno je bio legendarni biciklistički šampion iz zadarskih Arbanasa, 79-godišnji Šime Bajlo, a prema Viru je vozila i mlada zadarska biciklistička zvijezda, višestruka prvakinja Hrvatske Maja Perinović, koja odnedavno vozi za profesionalce u talijanskom G.S. Top Girls Fassa Bortolo.

- Najčešće dođem u ovom periodu da se pročistim od blagdanske hrane - kaže Maja koja je više puta sudjelovala na virskim biciklijadama. Dojam je uvijek isti.

- Lijepo okupljanje. Najvažnije je da se ljudi druže i zabave uz promoviranje biciklizma - dodaje uz napomenu kako joj odmor traje do kraja tjedna, a onda ponovno kreće s treninzima.

Najznačajniji biciklistički i obiteljski rekreativni događaj u Zadarskoj županiji odradili su destinacijska menadžment kompanija Vir turizam u suradnji s Biciklističkim klubom Zadar, virskim općinskim poduzećima Čisti otok, Vir zaštita i Vir održavanje, taksi kompanijom Taxi Vir, zadarskom Prometnom policijom i Službom hitne medicinske pomoći te uz sponzorstvo Općine Vir koja je utemeljitelj biciklijade Zadar – Vir. Na virskoj rivi svirala je splitska grupa Tip Top, a za osvježenje i okrjepu pobrinuli su se djelatnici restorana Kotarina.

23. travanj 2024 23:34