StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: KAD ARHITEKT UREĐUJE DOM

Ovako izgleda njegov stan od 44 kvadrata!

Piše D&D
27. prosinca 2018. - 21:54
stan

Kada arhitekti dizajniraju stan za sebe, očekujemo funkcionalan i vrlo moderan prostor, a upravo takav je stan u Kijevu, koji vam predstavljamo. Ukupne je površine 44 četvorna metra i pripada Diani i Mikhailu Lobodyuku, osnivačima A-partment studija. Diana i Mikhail su iskoristili svo iskustvo i talent kako bi transformirali mali stan od 44 četvorna metra u funkcionalan i udoban prostor za stanovanje.

 

Izvorni izgled stana bio je posve različit od onoga što se vidi na fotografijama. Vlasnici su bili suočeni s prostorom podijeljenim na nefunkcionalne male zone. Da biste stvorili dovoljno prostora za sebe i kćer tinejdžericu, odlučili su započeti s potpuno novim razvojem.

 

Negdje su morali slijediti odluke koje je diktirao tlocrt. Ipak, pronašli su rješenja za transformaciju apartmana i učinili ga udobnim, prostranim i originalnim. Kuhinju su preselili na izlaz iz stana kako bi se riješili suvišnog hodnika, što im je osiguralo dovoljno prostora za smiješaj vertikalnog vrta. Svi zadaci u smislu kombiniranja funkcija dnevnog boravka i spavaće sobe riješeni su dobrim dizajnerskim rješenjima poput modula transformera koji su osigurali dovoljno prostora u stanu.

Sustava za pohranu, uključujući kuhinju, Diana i Michael, osobno su dizajnirani. Iskoristili su svoje iskustvo i hrabro eksperimentirali s dizajnom namještaja kako bi maksimalno iskoristili prostor stana i smjestili sve što je potrebno. Zbog toga je kuhinja udobno smještena u hodniku koji, sa stiliziranom blagovaonicom i dnevnim boravkom, tvori zoniran otvoreni prostor.

 

Prema potrebi, dnevni boravak-spavaća soba odvojena je od ostalih prostorija pokretnim staklenim prozirnim sustavom Rimodesio, a isti su sustav koristili za sobu kćerke. Iz bivše kuhinje, koja sada služi kao dječja spavaća soba, zadržan je izvorni pristup terasi.

 

Za kupaonicu također nisu koristili gotova rješenja. Toalet, slavine i set za tuširanje jedini su elementi koji nisu kupljeni gotovi. Sve ostalo se radilo isključivo prema zadanim nacrtima. Tako su u kupaonici uspjeli smjestiti bojler, perilicu rublja, košaru za rublje, prostor za odlaganje i posudu za mačku. Sve je to skriveno od pogleda iza ogledala i pristupačno. Osim toga, ruka dizajnera vidljiva je u načinu odabira materijala za stan, originalnom i jednostavnom dizajnu namještaja, elegantnom rješenju kuhinje, kliznim vratima, prirodnim nijansama tekstila i mekoj rasvjeti. Za ukrašavanje zidova korištene su furnirane ploče.

17. travanj 2024 19:45