StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: DO LIJEPOG DOMA ZA MALO NOVCA

Preinake u svim prostorijama u stanu ne moraju biti skupe, a dom doslovno može izgledati kao novi!

Piše D&D
30. prosinca 2018. - 14:15
50135_971n1b4k

Osam povoljnih načina kako preurediti dom uz minimalno trošenje!

S vremena na vrijeme volimo osvježiti svoj prostor, kao što volimo osvježiti i svoju garderobu, kako bismo se u uvijek osjećali ugodno i zadovoljno dok boravimo u njemu. No, za razliku od promjene garderobe, promjena dekora financijski je puno zahtjevniji zadatak i predstavlja popriličan udarac na džep. Srećom, postoje trikovi i praktični načini kako unijeti malo svježine u prostor bez da se upustimo minus ili otplaćivanje beskrajnih rata. U nastavku vam donosimo osam povoljnih načina kako preurediti dom uz minimalno trošenje!

Obojite nešto

Novi premaz boje izvrstan je način da svom prostoru date brzinski facelift, a ovisno o opsegu zadatka možete ga dovršiti u jednom popodnevu ili za vikend. Obojite pojedine sitnice u zlatno kako biste unijeli malo glamura u prostor, a ako ste spremni zasukati rukave, obojite cijeli jedan zid ili prostoriju u upečatljivu boju!

Zamijenite željezne detalje

Dosadile su vam stare ručkice i kvake? Upravo te elemente dekora možete brzo i s lakoćom zamijeniti pogotovo kada uzmete u obzir da je danas izbor dostupnih lijepih dekorativnih modela sve veći. Potražite primjerke koji vam se sviđaju i rezultat ove jednostavne izmjene bit će trenutno osvježenje!

 

Preuredite svoju kućnu galeriju

Na internetu se skrivaju brojni komadi financijskih povoljnih, a zabavnih umjetničkih prikaza, postera i ilustracija odnosno komada koji će udahnuti novi život u vašu galeriju na zidu. Zabavite se i sami izradom raznolikih kolaža, razvijte fotografije koje uporno odgađate i preuredite okvire koje imate kako biste stvorili razigrani prizor.

Dodajte u prostor svježe cvijeće ili nove biljke

Malo zelenila uvijek dobro dođe, a pritom ne morate potrošiti puno kako biste opremili svoj dom biljkama. U parku uberite koju grančicu koju ćete stilizirati u jednostavnoj vazi. Nabavite sukulente za desetak kuna i unesite malo živosti u svoj dekor.

Nabavite nove dekorativne detalje

Male izmjene u prostoru mogu imati veliki efekt na izgled vašeg doma. Promjena tkanina, ukrasnih jastučnica, zdjelica u kojima držite sitnice i slično već će preobraziti prostor. Potražite komade koji će unijeti malo boje, novu teksturu ili uzorak u prostor koji preuređujete.

 

Prekopajte vlastiti dom za detalje

Činjenica da određenu sliku, prekrivač ili svjetiljku oduvijek držite u svojoj spavaćoj sobi, ne znači da ti predmeti ne bi izgledali fantastično u nekoj drugoj prostoriji vašeg doma! Stara stolica iz kuhinje može postati efektni noćni ormarić, portret vaše obitelji ili neki zanimljivi poster uklopit će se izvrsno u vašu kuhinju, a veseli lonac koji ne koristite više u kuhinji pretvorite u teglu za biljke. Naš je dom prava riznica izvrsnih detalja, samo morate upotrijebiti malo mašte.

Uložite u tepih

Tepisi mogu biti iznenađujuće povoljan način kako unijeti u prostor malo boje, novi uzorak ili teksturu te će vam pomoći bolje definirati manje zone u vašem stanu neovisno o njegovoj veličini.

Preuredite svoje police

Promijenite s vremena na vrijeme stvari koje izlažete na svojim policama! Poigrajte se s lijepim koricama knjiga, svijećama, suvenirima i uokvirenim slikama te stilizirajte svoje police kako bi izgledale atraktivno i promišljeno uređene.

18. travanj 2024 19:08