StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: BURA POHARALA POSEDARJE:

"Protutnjalo je kao potres!"

Piše B.S.
3. siječnja 2019. - 18:40
posedarje_bura1-030119

Olujna bura koja je u četvrtak zahvatila zadarsko područje najviše štete napravila je u Posedarju gdje je, kažu mještani, "protutnjala kao potres".

"Ne znamo što je to točno bilo! Nije izgledalo kao bura, već je jako zatutnjilo, možda više kao jaka pijavica"- kazali su.

Snažan udar vjetra napravio je dosta štete, na privatnim i gospodarskim objektima. Najviše su stradale kuće u istočnom dijelu Posedarja gdje je vjetar počupao crijep s krovišta. Iščupano je i nekoliko stabala mladih maslina.

"Oštećeno je šest privatnih objekata, dva plastenika, a sa nogometnog igrališta iščupan je reflektor. Oštećen je i jedan privatni automobil jer su na njega pali crijepovi s krovišta kuće. Vjetar nas je dosta iznenadio jer je bio nobično jak - rekao je načelnik Općine Ivica Klanac. Dodao je kako će štetu nastojati sanirati uz pomoć županije.

Za sav promet tijekom jutra bila je zatvorena i dionica autoceste A1 između čvorova sv. Rok i Posedarje, državna cesta D54 između Maslenice i Zatona obrovačkog, te Paški most. Osim što je zbog temperature koja se naglo spustila "povukla" ljude sa ulica, te prevrnula nekoliko kontejnera, bura na području grada Zadra nije uzrokovala veće probleme.

19. travanj 2024 14:53