StoryEditorOCM
FotoreportFOTOGALERIJA: 'ZLATNI STUDIO' OKUPIO NAJBOLJE

Nagrade su dodijeljene u 20 kategorija, a apsolutni pobjednik je popularni splitski pjevač!

Piše Jutarnji.hr, Vid Barić
3. veljače 2019. - 09:57
glavnaaaa

Završena je utrka za ovogodišnju prestižnu nagradu “Zlatni studio”. Prva je to nagrada u nas koju kombinirano dodjeljuje struka i publika, odnosno čitatelji i gledatelji, a nagrada Zlatni studio je ove godine dodijeljena pod motom “Najbolji biraju najbolje”.

Slavilo se u ukupno 20 kategorija, a u izbor su ulazila od strane stručnog žirija odabrana televizijska, filmska, radijska, kazališna i glazbena djela ostvarena u razdoblju od 1. prosinca 2017. do 1. prosinca 2018. godine.

U studiju "Anton Marti" Hrvatske radiotelevizije uoči same dodjele prestižne medijske nagrade “Zlatni studio” vladalo je poprilično uzbuđenje. Prvorazredno društveno događanje okupilo je brojna nominirana lica, kao i ostale razne uvažene goste, novinare, glazbenike i sportaše.

Red pjesme, red nagrada – tim bi se riječima dalo najbolje opisati dramaturgiju TV spektakla kroz koji su nas uz domaćine Danijelu Trbović Franu Ridjana vodili i prezenteri Marko Tolja i Mia Dimšić (glazba), Iva Mihalić i Stjepan Perić (film),Ljudevit Grgurić Grga i Doris Pinčić Rogoznica (radio), Mila Elegović i Goran Grgić (kazalište) te Mirko Fodor, Marijana Batinić i Saša Kopljar (televizija). Potonji je prezenterski trojac bio posebno inspiriran, a nadahnuto su nas i domišljato kroz glazbene nagrade proveli i Marko Tolja te Mia Dimšić, koji su se pokazali kao iznimno duhovit voditeljski par.

Posebnu pozornost publike privukao je band aid “Vatreni Studio”, u čijem su zboru viđeni mnogi uspješni sportaši, bivši i sadašnji, poput braće Sinković, Joška Jeličića, Zorana Primorca, sestri Zaninović i drugih. Miroslav Blažević Ćiro je također bio na mikrofonu, zdušno prateći Zaprešić boyse i band aid tijekom izvedbe u kojoj su sudjelovali, između ostalih, i zapaženi Dubravko Šimenc te glumac Janko Popović Volarić, a sve uz pratnju Tonija Cetinskog koji je oduševio na bubnjevima. Ova je neobična grupa uz pratnju još neobičnijeg zbora napravila show za pamćenje, a pjevali su tu večer u raznim varijantama još i Darko Domijan, Petar Grašo, Nina Badrić, Franka Batelić, Marko Tolja, Zrinka Cvitešić, Mirjana Bohanec-Vidović, Saša Lozar, Ivana Mišerić...

Pjevač godine je Petar Grašo, čija popularnost s razlogom ne iščezava kroz godine, dok je pjevačica godine Nina Badrić. Oboje su kazali kako im nagrade Zlatnog studija znače mnogo, pogotovo s obzirom da o nagradama odlučuje publika. “Kaže se da mi trajemo dok traje pljesak publike, i zato vam puno hvala,” rekla je Nina Badrić po preuzimanju nagrade, a Petar Grašo je zadržao skromnost, izjavivši kako niti jedna nagrada ne smije biti toliko teška da prekrije radost kojom se stvara glazba.

Grupa godine su Zaprešić Boys – uz koje smo proslavljali važne pobjede hrvatske nogometne reprezentacije na posljednjem svjetskom prvenstvu. Hit godine, opet Petar Grašo, s pjesmom “Ako te pitaju”, dok je za koncert godine publika odabrala koncert Prljavog kazališta na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj.

Za igrani je film godine publika odabrala Osmog povjerenika, dok su se u kategoriji filmskog glumca godine odlučili za Janka Popovića Volarića. Nagradu za najbolju glumicu osvojila je pak Nadia Cvitanović, zvijezda serije “Na Granici”, koju je nagrada vidno iznenadila, pa se drhtavim, uzbuđenim glasom zahvalila žiriju na nominaciji, publici na glasovima, ali i cijeloj ekipi filma. Na tronu je u kategoriji radijski glas godine završio Robert Ferlin (“Čast mi je, uz ovakvu konkurenciju. Slušajte radio, bilo koji radio!”), dok je za radio godine publika odabrala Otvoreni radio. U ime njihove ekipe se publici zahvalila Danijela Novosel, glavna urednica programa, koja je nagradu i preuzela na impresivnoj bini gala večeri Zlatnog studija.

Za TV Emisiju godine proglašena je emisija Nove TV “Provjereno”, prepoznatljive Ivane Paradžiković koja već gotovo deset godina radi na toj istraživačkoj emisiji.

U kategoriji TV zabave godine nagrađena je HRT-ova glazbeno-zabavna emisija “A strana”, koja je razveseljavala publiku u protekloj godini pozitivnim ozračjem i neopterećenom zabavom. Spoj iskusnih glazbenih imena i predstavnika novije generacije, sve uz pratnju vrhunskih glazbenika, pokazao se kao format u kojemu publika uživa.

Reality show godine je Život na vagi, koji je nerijetko preokretao živote mnogih sudionika, a serija “Na granici” je serija godine po izboru publike. Sanja Tucman, direktorica produkcije te hit serije, zahvalila se publici “koja ih svakoga dana prati” te je obećala kako će upravo zbog njih biti još bolji.

U kategoriji TV voditelj/voditeljica pobijedio je svima omiljeni Zoran Šprajc, čija se formula koketiranja između ozbiljne informative i opuštenog late night showa pokazala kao vrijednost koju publika obožava. Zoran Šprajc se zahvalio svojoj produkcijskoj i novinarskoj ekipi, a pohvalio se i kako je nagradu preuzeo drugi put za redom, upozorivši kako je ne smijemo od njega, u tim godinama, očekivati i po treći put iduće godine na dodjeli Zlatnog studija.

TV novinar godine je pak neumorni Andrija Jarak – koji je odavno postao i inspiracija za brojne pošalice, dakako zbog 'crnokronikaškog' sektora koji pokriva i zbog kojega ga vicmaheri s ranih strana “ne žele vidjeti u blizini svojega doma”.

Mnogi su pogledi bili uprti u kazališne nagrade. Kao predstava godine odabran je Gavellin komad Rikard III, redatelja Aleksandra Popovskog, a nagrade su preuzeli Dražen Ferenčina, Ozren Grabarić i Aleksandar Popovski, uz čitavu ekipu koja je radila na predstavi.

Za kazališnu glumicu godine publika je odabrala Nina Violić, dok je njezin kolega Milan Pleština osvojio nagradu za glumca godine. On je na dodjelu nagrada dotrčao s predstave “Mačka na vrućem limenom krovu”, zbog koje je i bio nominiran za glumačku nagradu, a uspio se zahvaliti “škvadri iz HNK-a”, kao i glasačkom tijelu te žiriju. Nagradu Novo lice u kazalištu osvojila je mlada glumica varaždinskog HNK-a, Elizabeta Brodić.

18. travanj 2024 20:41