StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: ODRŽANA PROMOCIJA PRVOSTUPNIKA ODJELA ZA KORATISTIKU

Promovirano je 25 studenata, a Tea Grbić nagrađena je za izvrstan akademski uspjeh

Piše Iva Ivanac
15. ožujka 2019. - 21:32
sveuciliste_promocija12-150319

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u petak je održana promocija prvostupnika Odjela za kroatistiku. Čak 25 studenata dobilo je diplome o završenom jednopredmetnom preddiplomskom sveučilišnom studiju hrvatskog jezika i književnosti.

- Na samom ste finalu vašeg studija, no ne možemo se još pozdraviti jer još uvijek studirate na diplomskoj razini studija. Privodite kraju sve ono što ste dosad postigli u svom trudu, radu i polagano ulazite u školske učionice. Suočavate se sa svojim snom i sada imate priliku vidjeti kako će vaša budućnost izgledati jednog dana kada više ne budete studenti, nego uistinu učitelji, nastavnici i profesori hrvatskog jezika i književnosti, kazala je doc. dr. sc. Sanja Knežević, pročelnica Odjela za kroatistiku dodajući kako vjeruje da su svi promoventi studij hrvatskog jezika i književnosti upisali iz ljubavi, te kako će jednog dana s istom tom ljubavi i raditi.

- Ako krenete raditi u obrazovnoj strusi, a nadam se da će to biti tako, samo entuzijazam i ljubav prema poslu, učenicima i svakom djetetu posebno, bit će vam nenadmašiva plaća. Nema tog novca, ni materije koja može zamijeniti ljubav između učenika i učitelja. Nema ljepšeg osjećaja nego kada vam se nakon nekoliko godina na cesti javi učenik i sjeti se što ste nekada zajedno obrađivali i radili u učionicama, istaknula je pročelnica Knežević napominjući da će promoventi svojim budućim učenicima biti i odgajatelji i roditelji te da će utjecati na njihov odnos prema radu, kulturi, jeziku i književnoj baštini.

- Budite hrabri i zajedno učinimo ovo mjesto boljim prostorom za život. Mladi ste i pokazali ste na ovom studiju da se znate boriti s velikim preprekama, prema tome nemate se koga bojati. Živite svoj san!, zaključila je pročelnica Knežević te zajedno sa zamjenicom pročelnice doc. dr. sc. Mirelom Šušić promoventima uručila diplome.

Promovirani su: Anđela Barjašić, Rea Bešić, Ana Bišćan, Antonija Blaće, Josipa Braica, Matea Brzoja, Marija Ćibarić, Tea Grbić, Marijana Guzić, Eva Juraga, Gabriel Kovačević, Zrinka Kovačević, Adriana Matić, Ana Miklošić, Anđela Peša, Andrijana Plećaš, Ema Radoš, Svijetlana Ribičić, Fran Sakač, Ivona Sjauš, Tea Škiljo, Zrinka Vidović, Sunčica Vlajić, Marija Vulelija i Dajana Županić.

U sklopu svečane promocije jedanaeste generacije studenata Odjela za kroatistiku uručena su priznanja i nagrade studentima i studenticama koji su u prošloj akademskoj godini pokazali najbolji uspjeh te se zalagali u izvannastavnim aktivnostima na preddiplomskom i diplomskom studiju.

Za najbolju studenticu te izvrstan akademski uspjeh izabrana je Tea Grbić, dok je za najbolji diplomski rad nagrađen Vatrosav Herceg.

27. travanj 2024 07:09