StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: ZAPOČELO OBILJEŽAVANJE DANA SVEUČILIŠTA

U Novom kampusu posađena stabla magnolije

Piše Sveučilište u Zadru
21. ožujka 2019. - 14:31
kampus7-210319

Sadnjom dvaju stabala magnolije u Novom kampusu jutros je započeo program obilježavanja Dana Sveučilišta - Dies academicus 2019. Stabla su pred ulazom u sveučilišnu zgradu zajednički posadili rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican i predsjednica Studentskog zbora Monika Marić.

- Magnolija ima prelijep cvijet, a i poruku koju sa sobom nosi, jer je simbol vječnosti, zbog svoje zimzelenosti, kao i čistoće i vjernosti. Uživajmo u njegovoj ljepoti kao što ćemo uživati u ljepoti obrazovanja, a kao što cvjeta cvijet magnolije neka cvjeta i naše Sveučilište, poručila je nakon sadnje rektorica Vican te pozvala studente da se i sami brinu o stablima  i zalijevaju ih.

- Svima vama kojima dolazite iz drugih krajeva želimo pokazati da je, s tradicijom obrazovanja koju nasljeduje, Zadar centar svijeta, a ne Hrvatske, a Vas koji ste iz Zadra pozivam da svojim kolegama budete dobri domaćini u gradu i na Sveučilištu, rekla je Vican okupljenim studentima.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o proširenju Novog kampusa, rektorica je rekla kako bi se pred ljeto trebalo započeti s građevinskim radovima te bi za godinu-dvije studenti mogli uživati u novim sadržajima.

Predsjednica Studentskog zbora Monika Marić istaknula je važnost ekološke komponente u građenju zajedništva studenata i profesora, budući da je zaštita okoliša najvažnije tema u promišljanju budućnosti na našem planetu Zemlji.

19. travanj 2024 06:51