StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: OBILJEŽENA 11.GODIŠNJICA SMRTI HRVOJA ĆUSTIĆA

Svetko Ćustić: Luku i Danijela doživljavam kao svoju djecu, s mojim su sinom zajedno kročili nogometnim stazama

3. travnja 2019. - 20:07
custic6-030419

Stadion na Stanovima u Zadru, u srijedu poslijepodne bio je mjesto obilježavanja jedanaeste obljetnica od prerane smrti mladog nogometaša Hrvoja Ćustića, koji je tragično preminuo 3. travnja 2008. godine. Uz članove Ćustićeve obitelji,oca Svetka, danas direktora NK Zadar i brata Domagoja, počast mladom sportašu, iskazao je Zorislav Srebrić izaslanik Hrvatskog nogometnog saveza, dok se predsjednik Davor Šuker javio brzojavom, te ispričao što zbog ranije preuzetih obveza nije mogao nazočiti prisjećanju na Hrvoja.

U ime NK Zadar komemorativnom skupu nazočilo je vodstvo kluba, predvođeno Josipom Bajlom, predsjednikom Skupštine, igrači svih dobrnih uzrasta kao i stručni stožer, te brojni Hrvojevi prijatelji. Nakon stadiona, svi su se zaputili u Murvicu , kako bi upalili svijeće i položili cvijeće na Hrvojevo vječno počivalište.

- Uvijek smo na ovaj dan ovdje s puno emocija i sjećanja na mladog, sjajnog sportaša, iznimno darovitog nogometaša, čiji je život nažalost prekinut jednom velikom sportskom nesrećom. U ime HNS- a, svih članova Izvršnog odbora, naposljetku i predsjednika Šukera, s tugom u srcu, prisjećamo se nogometaša koji je imao snažnu osobnost i zato uspomena na njega živi vječno. Hrvoje je u našim srcima i mislima - kazao je Srebrić.

Svetko Ćustić se i ovom prigodom zahvalio svima koji se sjećaju njegovog sina, napose je podcrtao "vatrene", sadašnjeg kapetana Luku Modrića i bivšeg reprezentativca Danijela Subašića ...

- Hrvatska se i nakon jedanest godina prisjeća Hrvoja, a Luku i Danijela doživljavam kao svoju djecu, jer su zajedno s mojim sinom kročili nogometnim stazama i nimalo me ne čudi što se u svim svojim javnim istupima ponose činjenicom da su bili nejgovi prijatelji, čak i više od toga. Kako mi je dolaziti na posao na stadion gdje je stradao Hrvoje? Treba se boriti u životu, stvarati nove vrijednosti i ta borba, kad govorim o NK Zadar uvijek mora težiti k višim ciljevima. A to je povratak u Prvu Hnl. Tek onda ću biti posve miran – kazao je Ćustić.

19. travanj 2024 22:07