StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: URUČENA ŽUPANIJSKA GODIŠNJA PRIZNANJA

Zadarski 'Vatreni' počasni građani, evo tko je sve dobio ruže, povelje i čestitke!

Piše L.Burčul
24. travnja 2019. - 18:20
svecana_sjednica4-240419

Svečana sjednica Županijske skupštine povodom Dana Zadarske županije održana je u srijedu u prostoru međunarodnog putničkog terminala u Gaženici.

Najsvečaniji trenutak, kako je naglasio predsjednik Skupštine Željko Lončar, bio je uručivanje županijskih nagrada.

- Naši „vatreni“ – Modrić, Subašić, Vrsaljko i Livaković - neće doći na svečanost na kojoj ih proglašavamo počasnim građanima zato što nisu u mogućnosti doći svi zajedno. Oni nagradu žele preuzeti zajedno i to će biti organizirano za vrijeme njihovih godišnjih odmora – rekao je Željko Lončar.

Nagrade za životno djelo u srijedu su dodijeljene prof. dr. sc. Vladimiru Skračiću i posthumno mons. dr. sc. Pavlu Keri.

Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća u 2018. godini dobili su Dragan Župan (područje sporta), Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Zadarske županije (područje zdravstvenog, humanitarnog rada i socijalne skrbi), Julija Brkić (područje karitativne djelatnosti i humanitarnog rada), Davor Vidaković (područje odgoja, obrazovanja, kulture, športa, tjelesne kulture, zdravstvenog i humanitarnog rada), Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar (područje športa osoba s invaliditetom), Kazalište lutaka Zadar (područje kulture i umjetnosti), Davor Pešić, Mladen Pešić i Petar Pešić (područje humanosti) te Zvonimir Vlatković (područje poljoprivrede).

- Nisam se nadao da će me zapasti čast da vam se obratim, ali 'noblesse oblige'. Priznanje za životno djelo dijelim sa mons. Kerom, koji ga je dobio posthumno i nadam se da nas sada prati iz svog nebeskog skriptorija. Kero je uvelike zadužio grad, županiju i Hrvatsku, i velika je šteta što nagradu nije dobio za života – rekao je laureat prof. dr. sc. Vladimir Skračić, zahvalivši Otočnom saboru koji ga je predložio i Odboru koji ga je izabrao, no posebno zahvalivši desetcima stručnjaka sa kojima je radio i stotinama otočana od kojih su sakupljali podatke koji su rezultirali biljženjem 15-ak tisuća toponima.

19. travanj 2024 18:24