StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: POGLEDAJTE KAKO JE JUTROS BILO NA ZADARSKOJ RIVI I VRTNOJ IZLOŽBI "CVIJET ZADRA"

Izlagači su uredili 22 gredice s čak 40 tisuća sadnica

Piše Iva Ivanac
27. travnja 2019. - 16:20
cvijet_zadra13-270419

Ljubitelji cvijeća i vrtne umjetnosti, hortikulturni znalci i svi oni koji vole nježne pupoljke došli su na svoje jer je u Zadru otvorena peta po redu vrtna manifestacija "Cvijet Zadra”.

Trodnevnu manifestaciju organizira gradska tvrtka Nasadi, a svi posjetitelji uz razgledavanje cvijeća i velikih hortikulturnih instalacija postavljenih duž rive, mogu slušati predavanja organizirana u Kneževoj palači, dok oni najmlađi mogu sudjelovati na radionicama i predstavama te izložbi fotografija.

Ovogodišnja tema sajma je "cvjetna bajka", a krasi je glavna instalacija na mulu rive-bijela kočija ukrašena cvijećem i zelenilom. Izlagači koji su na zadarsku rivu stigli iz cijele Hrvatske ove su godine uredili čak 22 gredice s 40 tisuća sadnica cvijeća u dužini od gotovo kilometra, a cvjetne kreacije u gredicama će ostati kroz cijelu turističku sezonu.

Na Rivi je organiziran i prodajni dio gdje tvrtke i privatni proizvođači iz cijele Hrvatske predstavljaju svoju ponudu sezonskog cvijeća, ali i raznih rukotvorina. Vrtnu izložbu "cvijet Zadra" svi zainteresirani mogu posjetiti još u nedjelju.
 

19. travanj 2024 10:37