StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: NAKON DAVIS CUP-a TENISKI TERENI PONOVNO U UPOTREBI

Na Višnjiku otvoreno tenisko prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 14 godina

Piše Ivica Gjergja
22. svibnja 2019. - 18:28
prvenstvo-hrvatske-u-tenisu-do-14-godina-otvaranje-22-05-2019-(1).JPG

U sklopu Športskoga centra Višnjik na glavnom terenu u teniskom kompleksu, na istom onom na kojemu je u polufinalu Davisova kupa lani Hrvatska pobijedila SAD 3:2 i poslije osvojila (s Francuskom) to natjecanje, održano je svečano otvaranje hrvatskoga prvenstva za igračice i igrače do 14 godina. Odlukom Hrvatskoga teniskoga saveza domaćin prvenstva je ŠC Višnjik, a organizator Teniski klub Zadar 08.

- Posebno mi je zadovoljstvo što sve vas mogu pozdraviti u ime ŠC-a Višnjik, poželjeti vam ugodne trenutke u našem gradu i na Višnjiku i poželjeti vam uspjeh. Ovaj teniski kompleks podignut je u čvrstoj suradnji Grada Zadra, ŠC-a Višnjik, Hrvatskoga teniskoga saveza i Središnjega državnoga ureda za šport. Uskoro će biti podignuta i tri terena s betonskom podlogom, te uređen okoliš, pa ćemo imati vrhunske uvjete za različita natjecanja, pripreme i kampove, kazao je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik. Dobrodošlicu je svima, kao i uspjeh, poželio i Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar 08, te istaknuo:

- Uvijek imajte na umu da suparnika treba poštivati, a od srca vam želim i da kao tenisačice i tenisači u svojoj aktivnosti i stvarate i održavate iskrena prijateljstva.

U ime Hrvatskoga teniskoga saveza na svečanom otvaranju govorio je Neven Nakić, dopredsjednik.

- Možemo biti presretni i ponosni što je u suradnji HTS-a s Gradom Zadrom i ŠC-om Višnjik, te SDUS-om, niknuo ovaj objekt koji će znatno pridonijeti širenju i razvoju teniske igre. Svima puno uspjeha – uz ostalo kazao je Nakić.

Na koncu, u ime Grada Zadra, sudionicima se obratila i Dina Bušić, pročelnica OU za kulturu i šport:

- Pozdravljam vas sve u ime Grada Zadra, u ime gradonačelnika Branka Dukića, te u svoje ime. I ja izražavam zadovoljstvo što je teniska infrastruktura u našem gradu podignuta na visoku razinu, a uskoro će i na još višu i na tomu čestitam savezu, klubu i direktoru ŠC-a Višnjik  Denisu Karloviću. Želim vam puno zadovoljstva, uživajte u našem gradu i puno uspjeha – istaknula je Dina Bušić.

Potom je i otvorila ovo prvenstvo u kojemu će u konkurenciji igračica i igrača na glavnom turniru do finalnih mečeva u subotu, 25. svibnja, sudjelovati po 32-oje natjecatelja.


 

20. travanj 2024 04:33