StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: NEVRIJEME U RIČINAMA

Pijavica za svega 30 sekundi ostavila pravu pustoš, rušila krovove, lomila stabla...

Piše M.K.
23. prosinca 2019. - 15:45
20191222_103310

Olujno nevrijeme koje je proteklog vikenda protutnjalo Zadrom, najviše je traga iza sebe ostavilo u Ričinama, gdje je pijavica za svega 30 sekudni napravila pravu pustoš.

Oštećeni krovovi, slomljena stabla, uništeni elektrostupovi, razbijeni automobili...

To je slika ovog gradskog kvarta jutro nakon nevremena koje je u nedjelju između 10 i 11 sati prouzročilo mještanbima velike probleme.

Gradonačelnik grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima zapovjednikom JVP Zadar, Željkom Šošom i pročelnikom UO za komunalne poslove Robertinom Dujela obišao je područje Arbanasa, Ričina i Smiljevca koje je pogodilo snažno nevrijeme praćeno velikom kišom i jakim udarima vjetra. Gradonačelnik se susreo s građanima i informirao o nastaloj šteti - javlja Grad Zadar.

- Zadovoljan sam reakcijom naših službi, prometnice su brzo očišćene. No, kao što sam se i sam uvjerio nažalost, uslijed vjetra je došlo i do oštećenja krovova na obiteljskim kućama koje treba žurno sanirati kako ne bi bilo dodatne štete. Ono što je najvažnije je to da nitko u ovom nevremenu nije ozlijeđen, a šteta će se sanirati, naglasio je gradonačelnik Dukić.

Do 13 sati očišćene su ulice Brace Mislava i Janka Perice. S prometnice u Ulici Franka Lisice uklonjen je bor sa prometice, a nakon toga pristupilo se čišćenju i uklanjanju kamenja koje je more izbacilo na prometnicu na Trpimirovoj obali te je vraćeno nekoliko šahtova koji su zbog obilnih oborina također izletjeli. Zbog podignute razine mora na Puntamici postavljeni su znakovi upozorenja.

Iz zadarske odvodnje izvijestilli su o intervencijama crpljenja, čišćenja i odštopavanja oborinskog sustava u ulicama: Basaričekovoj, Franje Franceva, Matije Gupca, Meštrovićevoj, Krešimirova obala, na Puntamici, Trpimirovoj i Branimirova obali te na području Relje.

24. travanj 2024 17:30