StoryEditorOCM
FotoreportFOTOREPORT

Danas otvoren Sajam vjenčanja u Arsenalu, pogledajte što se sve nudi budućim mladencima

Piše M.K.
18. siječnja 2020. - 21:27

Danas je otvoren 13. Festival vjenčanja u prostoru Arsenala u Zadru.

Festival vjenčanja je već tradicionalna aktivnost Udruženja obrtnika Zadar koja okuplja velik broj malih obrtnika i poduzetnika povezanih s organizacijom vjenčanja s područja cijele Zadarske županije, a i šire. Začetnici i inicijatori ove manifestacije su obrtnici, članovi Udruženja obrtnika Zadar. Posebnost projekta je i činjenica da se u cijelosti zasniva na inicijativi i aktivizmu samih sudionika koje pretežito čine obrtnici. Nositelj projekta je Udruženje obrtnika Zadar koje projektu pruža financijsku i organizacijsku potporu. Identifikacija sudionika sa samim projektom, posebnost prostora zadarskog Arsenala, te popratni program su ono što čine ovu manifestaciju različitom od ostalih sajmova.

Festival vjenčanja u ukupno 12 godina okupio je preko 600 izlagača, pa setako i ove godine kao i prethodnih očekuje preko 50 sudionika. Prošlogodišnji izlagači su i ove godine izrazili veliki interes za sudjelovanje obzirom da im navedena manifestacija omogućava da se predstave potencijalnim novim klijentima, te razmjenjuju iskustva s ostalim sudionicima.

Sudionici manifestacije su poduzetnici koji obavljaju različite djelatnosti vezane za organizaciju vjenčanja: sale za vjenčanja, slastičari, saloni vjenčanica i svečanih haljina, frizeri i kozmetičari, cvjećari, fotografi, zlatari, grafičari i drugi. Iako broj zainteresiranih izlagača na Festivalu vjenčanja iz godine u godinu raste, Odbor za organizaciju Festivala je zadržao koncept malog sajma, koji nastoji prvenstveno prezentirati zadarski obrtnički rad pa se Festival nastavlja održavati u jedinstvenom prostoru Arsenala.

Svake godine manifestaciju posjeti velik broj posjetitelja budućih mladenaca, medija, te najšira javnost.

Kroz organizaciju ovakve manifestacije nastoji se unaprijediti, promovirati i pomagati kvalitetniji razvoj malog poduzetništva kojemu je na današnjem tržištu teško doći do izražaja.

Sajam vječanja traje do nedjelje 19. siječnja.

24. travanj 2024 02:18