StoryEditorOCM
Izbori 2021bio na policiji

Kerum: Ivoševića ne poznam i nikad nisam s njim pričao, a HGS će tužiti autora izraza ‘Split je penis‘ i slike na svetom Duji, što je isto penis

Piše PSD
16. travnja 2021. - 14:57

Željko Kerum dao je izjavu novinarima nakon što je razgovarao s policijom jer ga je Bojan Ivošević prijavio zbog govora mržnje budući da ga je nazivao četnikom, piše Dalmatinski portal.

- Taj govor mržnje je neosnovan. Ja sam bio na N1 televiziji, ima on dobre savjetnike. On je s tim izaša u 20 medija, dobio je mukte reklamu, a da je sve to morao platiti, platio bi 20.000 kuna,. S druge strane, ja gubim vrime bez veze na gluposti. U početku sam mislio da je budala, ovako je dobio mukte marketing. Ja sam išao gore dati izjavu, to je kampanja, jedan govori ovako, drugi onako. Vrijeđanja ima, ali govora mržnje sigurno nema - kazao je Kerum i podsjetio kako između njega i Ivoševića postoji još jedan sudski proces. 

- Što će biti i kako će biti odlučit će sud, tako da tu osnovu za ničega nije bilo, osim šta ja moram gubit vrime, a on ima besplatnu reklamu u medijima. Ako ćemo ulaziti u detalje, to je druga priča. Danas ja dam izjavu na Dalmatinskom portalu i drugim medijima, tko je prenio, pernio je i da vidimo je li to nešto slučajno ili nije. Ja sam policiji dao izjavu i to je to - rekao je Kerum.

Na pitanje boji li se da će zbog ove prijave promijeniti način odnošenja prema Ivoševiću kaže: 'Kad sam ja u pitanju, ja sam javna osoba protiv koje može svak svašta govorit, a kad je s druge strane osoba koja nije javna, njemu ne smiješ ništa reći, ni mrvu nečega da je van okvira'. 

Smatra i da nisu jednako tretirani. 

- Ali, situacija je takva kakva je u Splitu postoji Kerum i antikerum koalicija. Dobro je to opisao, Damir Šarac. Neki dan je dao jednu kolumnu ili tekst u kojem je sve opisao. Postoji Kerum, vi želite srušiti Keruma pa ćete se poslije dogovoriti. Pa, ajde izvolite, ali na jedan legalan i demokratski način, a ne na ovakav način. Ovo je ružno i na ovakav način bi se svaki dan u Hrvatskoj kad su lokalni izbori moglo pisati stotine prijava.

Kaže da Ivoševića ne poznaje niti da je s njim ikada pričao. 

- On je prvi mene nazvao četnikom prije nego sam ja na jega nazvao ikakvim imenom. Nazvao me zloćudnim tumorom i četnikom. I naravno kad su moja dica koja već imaju tablete i ajfonove pročitala to. Nje lako meni gledati moju Eleonoru sa 6 godina kada plaće i kaže tata nisi ti zloćudni tumor. To nije mržnja, po njegovom i po institucijama, nego je mržnja je to šta on bleji. To je jedna budala koju ja više neću spominjat, a on je na osnovu mene napravio ime - rekao je.

Na pitanje je li on njega tužio odgovorio je da on nema vremena za takve stvari.

- Kad ste me već to pitali moram reći da će HGS - Željko Kerum će tužiti autora pogrdnih izraza autora 'Split je penis' i sliku na svetom Duji, na kampanelu, što je penis. Tužit će ga zato da se to zabrani, onog autora koji je to napravio, a to je on jer ne može se nitko rugati sa Splitom i svetim Dujom. Smatram da nije slučajno da je taj čovik dijelio nagradu 15. 9. kad je najveća srpska slava gdje je njihov šef države napravio proglas da je to njihov najveći dan i da svi Srbi u svijetu i bilo kojoj državi, a on smatra da di god su Srbi tu je država, i da svi trebaju slavit taj dan i u Republici Srpskoj i u Srbiji i tako dalje. Ja smatram da 15.9. nije slučajno izabran za dodjelu nagrada 'Split je kurac' i da je kurac nacrtan na katedrali sv. Duje. Odnosno penis, ne znam više kako bi se izražavao i što je književno, ali to su činjenice - kaže Kerum.

Na pitanje boji li se da će imati pravnih problema zbog ove prijave odgovara: 'Ja govorim istinu. Nisam ja probijao solunski front, nisam ja donio proglas da je 15.9. njihova slava. Od kud mu pravo da se ruga sa svetinjom Splita s gradom i sv. Dujom. To je podatak. Ne može se rugati sa sv. Dujom nekažnjeno nitko niti sa Splitom i to je zakon.Ako neće bit tako, mi smo propali', zaključio je Kerum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:12