StoryEditorOCM
KalelargaČEKA SE POTPIS UGOVORA ZA REKONSTRUKCIJU BULEVARA

Asfaltira se cesta Ploča-Crno, najavljena obnova Puta Stanova i Riječke ulice

Piše P.O.
18. siječnja 2017. - 23:30
kruzni_tok5-180117.JPG

Za desetak dana će biti potpisan ugovor izmređu Hrvatskih cesta i izvođača radova na rekonstrukciji zadarskog Bulevara, a izdavanje građevinske dozvole za ovaj očekuje se za nekoliko dana. Gradski pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap izjavio je da se radi o obnovi 4,5 kilometra prometnice s prilaznim cestama. Projekt je težak 37 milijuna kuna, a Kasap je najavio da će "obim radova tijekom turističke sezone vjerojatno biti smanjen ili će radovi u cijelosti biti prekinuti".

Ovih danas slijedi i završno asfaltiranje ceste koja vodi od Ploče do Crnog koja je dosada služila kao poljski put. Asfaltiranje je koštalo 676.000 kuna, a njime će vlasnici poljoprivrednih površina i svih parcela u tom dijelu grada konačno dobiti pristup svojim nekretninama.

Gradi se i nastavak Vinkovačke ulice na Bilom brigu, završava se i rotor kod Čistoće, Kasap kaže da je pripremljen natječaj za spoj Ulice Benka Benkovića i Puta Nina gdje bi radovi trebali početi prije ljeta, a najavljena je i rekonstrukcija Puta Stanova i Riječke ulice, te izgradnja rotora na križanju Štrosmajerove i Ulice Ivana Mažuranića. 

23. travanj 2024 11:12