StoryEditorOCM
KalelargaMARASKA OSTAJE NA DNEVNOM REDU, ALI NE I ODGOVORI NA UPITE TORNADA

Problemi stanara oko Maraske su riješeni, a Tornado će dobiti odgovore kad svoja pitanja ovjere i potpišu!

Piše IN
17. ožujka 2017. - 10:28
gradsko_vijece10-040816

NOVO

Na prijedlog vijećnika Ante Rubeše pročelnik Darko Kasap pozvao je u svoj ured predstavnike stanara Maraska parka Šimu Medića i Želimira Čozu. Oni će se s njim sastati u njegovom uredu dok traje sjednica Gradskog vijeća, zajedno s Rubešom i Novoselovićem iz SDP-a.

SDP je zbog izvanrednog sastanka zatražio stanku od 20 minuta, ali je predjednik GV Živko Kolega odobrio pauzu od samo pet minuta. 

Kasap je obećao povlačenje točke Maraska park s Dnevnog reda ako na sastanku bude utvrđeno da Grad Zadar nije o svim spornim točkama razgovarao s predstavnicima stanara, a Rubeša se obvezao da će u tom slučaju Akcija mladih podržati plan za Marasku.

NOVO

Prijedlog SDP-a nije prošao. Na današnjoj sjednici bit će rasprava o planu za Marasku.

"Ovo je najvjerojatnije zadnja sjednica Gradskog vijeća koju ja vodim i ne pada mi na pamet, gospodine Rubeša, da vas izbacim, iako bih to vrlo rado napravio, jer mi ovdje stvarate nered" kazao je prije glasovanja predsjednik gradskog vijeća Živko Kolega:

"Ne možete me danas iživcirati..." dodao je.

NOVO

Nakon kratke pauze Novoselović (SDP) je obavijestio Gradsko vijeće da su u pauzi kontaktirali predstavnike stanara u Maraska parku koji tvrdi da ništa nije riješeno i da se nitko sa njima nije o ničemu dogovorio. Naprotiv, kazao je Novoselović, traže susret s predstavnicima Dogus grupe i da s njima sve riješe.

Pročelnik Darko kasap je odgovorio da je sastanak s predstavnicima stanara održan i da su na njemu bili Šime Medić, Renata Bek i Želimir Ćoza, da su im razjašnjeni svi sporni detalji da su se s tim složili.

- Ne vidim nikakvih problema, s njima smo sve dileme riješili. A zašto su se sada javili kroz medije, ne znam, ali to se odnosi na prigovore prije našeg sastanka - odgovorio je Kasap. 

------------------------------

Na početku sjednice Gradskog vijeća klub SDP-a zatražio je skidanje s Dnevnog reda točke o usvajanju novih izmjena u projektu Marska park te da gradonačelnik odgovori na pitanja Tornada o stanju u KK Zadar.

Gradonačelnik Kalmeta je rekao da su na sva dosadašnja navodno problematična pitanja o projektu Maraska (prisupna cesta, kupalište, ogradni zid, javni park...) vijećnici dobili odgovore i da se pokazalo da nije bilo onako kako su tvrdili opozicijski vijećnici te da je tako i sada kada se jadan stanar putem medija obratio javnosti. "To pismo je napisano prije nego što se pročelnik Kasap sastao sa stanarima i na tom je sastanku sve riješeno, odnosno sve njihove primjedbe su zadovoljene. Ja ne vidim niti jedan razlog zašto bi ovu točku micali s dnevnog reda, što ne znači da se i dalje ne može postavljati pitanja o samom projektu" odgovorio je Kalmeta.

Što se tiče desetaka pitanja koja je UN Tornado uputio Gradskom vijeću, Kalmeta je rekao da će Tornado dobiti odgovore na sva pitanja jer to oni i javnost zaslužuju, ali da njihov podnesak treba prije toga biti potpisan i ovjeren pečatom udruge te protokoliran za službene materijale Gradskog vijeća.

"Ja ne sumnjam da je ova pitanja sastavio Tornado, ali ovaj dokument treba imati pečat i nečiji potpis" kazao je Kalmeta dodajući da je dosad uvijek imao vremena za razgovor s Tornadom i da su njegova vrata navijačima uvijek otvorena.

Inače, Kalmeta je sam istaknuo da je ovo zadnja, ili možda predzadnja sjednica, na kojoj se vijećnicima obraća kao gradonačelnik.

19. travanj 2024 09:02