StoryEditorOCM
KalelargaPORAŽAVAJUĆA STATISTIKA

Iz Zadra svega 7 zahtjeva za uređenje fasade, iz Rijeke čak 130

Piše P.O.
18. ožujka 2017. - 10:00
bagatov_neboder2-120515

Iz Zadra je prema Zagrebu otišlo svega sedam zahtjeva za energetsku obnovu i uređenje fasada višestambenih zgrada dok je s područja Rijeke zaprimljeno čak 130 zahtjeva! Te poražavajuće brojke iznijela je na sjednici Gradskog vijeća Zadra "reformistica" Vesna Sabolić podsjećajući da je maksimalan iznos kojega je moguće dobiti za jednu zgradu čak 13 milijuna kuna. Sabolić je potom predložila osnivanje stambenog fonda kao posebnog odjela u gradskoj upravi kako bi se ova poražavajuća statistika makar malo popravila.

-Žao mi je zbog tako malog broja zahtjeva. Koliko znam, zadarski su stanoupravitelji započeli s pripremama za novi natječaj za dodjelu tih sredstava koji se očekuje na jesen, a bilo bi potrebno da naš Upravni odjel održi sa svima njima sastanak i upozna građane s time da Grad Zadar sufinancira izradu projektne dokumentacije. Ne treba osnivati nekakav stambeni fond, jer i ovako nikada nije bilo moguće lakše, bolje i jeftinije obnoviti gradske fasade, rekao je dogradonačelnik Zvonimir Vrančić priznajući da je u Zadru puno energetski iznimno loših zgrada.

Sabolić je ipak ostala pri svom prijedlogu smatrajući da bi u fondu trebalo okupiti stručnjake koji bi znatno olakšali i ubrzali cijeli postupak izrade projekata i dobivanja sredstava.

24. travanj 2024 04:56