StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: NAGRADA ZA IZVRSNOST

Gradske stipendije najboljim učenicima i studentima!

Piše A. Štrelov
12. travnja 2017. - 15:13
grad_stipendije1-120417_resize.JPG

Najuspješniji zadarski studenti i učenici, njih točno sto, nagrađeni su danas za svoju izvrsnost i to stipendijama Grada Zadra u iznosu od 200 do 800 kuna. Stipendije koje su im dodijeljene u Velikoj vijećnici dobilo je 15 učenika srednjih škola i 85 zadarskih studenata, a ove godine je ukupno za stipendiranje 350 najboljih izdvojeno 22,2 milijuna kuna.

Studenti deficitarnih zanimanja poput studija kemije, matematike i medicine nagrađeni su dodatnim iznosom od 100 kuna.

- Ovom simboličnom gestom želimo potaknuti studente da se opredijele za neke od tih zvanja koji nedostaju u Hrvatskoj - rekao je Joso Nekić, pročelnik za odgoj i obrazovanje Grada Zadra. Elizabeta Gavić, studentica treće godine Primijenjene ekologije u poljoprivredi u Zadru jedna je od dobitnica stipendije.

- Na trećoj godini sam se prijavila i iznenadila kada sam ju dobila jer sam mislila da ima puno boljih studenata od mene. Ta stipendija predstavlja nagradu za sav trud, ali i poticaj za daljni studij kako bih nastavila nizati još bolje uspjehe - kazala nam je Elizabeta.

Marko Bakmaz, učenik prvog razreda Gimnazije Jurja Barakovića kazao nam je kako mu stipendija puno znači.

- Nije veliki iznos, ali meni kao učeniku puno pomaže jer ne moram pitati roditelje i postat ću malo slobodniji u financijskom smislu - dodaje Marko.

U Zadru će se 16. svibnja održati Sajam stipendija i visokog obrazovanja čiji je cilj otvoriti nove mogućnosti i informirati studente o svim opcijama studiranja koje im se nude. U suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja sajam ove godine osim Zagreba i Rijeke dolazi i u Zadar, na kojem će biti 25 izlagača – 10 hrvatskih, a ostatak iz svijeta i Europe.

20. travanj 2024 14:54