StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: RADOVI PRI KRAJU

Na Jazinama izlaz s parkinga ubuduće samo kroz rampu, hoće li rasti cijena?

Piše AVŠ
29. lipnja 2017. - 23:52
jazine1-290617

Na najvećem zadarskom parkiralištu, onom na Jazinama, ovih dana užurbano traju radovi na postavljanju rampi i naplatne kućice koje bi trebali biti u funkciji od subote, 1. srpnja.

To znači da se sa Jazinama, koje ima kapacitet 260 parkiranih mjesta, ubuduće neće moći odlaziti bez plaćenog parkinga, što je do sada često bio slučaj. Za to će se sada pobrinuti postavljene rampe koja onemogućuje slobodan izlaz ukoliko račun nije podmiren.

Kako doznajemo u "Obalama i lučicama", komunalnom poduzeću koje gospodari gradskim parkiralištima, platit će se moći kod njihovog djelatnika u kućici ili na automatskoj kasi. Cijena sata parkinga ostaje ista kao do sada - dvije kune.

- To nije skupa cijena za parkiranje u centru i vjerujemo da će vozači, domaći i strani, i dalje rado ostavljati automobil na Jazinama. Uvođenjem rampi naprosto uvodimo rada u neplaćanje, kojega je do sada bilo poprilično, jer smo praktički ovisili o tome koliko su naši ljudi tamo bili prisutni. A to parkiralište je veliko i nemoguće je stalno kontrolirati sve automobile. Način funkcioniranja bit će isti kao onaj na parkiralištu na Maloj pijaci- kazao nam je voditelj Parking službe "Obala i lučica", Zvonimir Višak.

Radovi na montaži u punom su jeku, a rampe bi u fukciji trebale biti prvog dana srpnja, koji pada u subotu, ili najkasnije u ponedjeljak.

20. travanj 2024 10:44