StoryEditorOCM
KalelargaNAKON ŠTO SMO OTKRILI DA JE ŽUPANIJSKA VIJEĆNICA PRAVOMOĆNO OSUĐENA ZA PRIJEVARU

Ksenija Gregov vratila svoj mandat Mostu!

Piše Zadarski.hr
5. srpnja 2017. - 19:52
KsenijaGregov_.JPG

Vijećnica Mosta nezavisnih lista u Županijskoj skupštini Zadarske županije Ksenija Gregov vratila je Mandat Mostu nezavisnih lista, stoji u priopćenju koje je stiglo iz Mosta.
 

„Moj politički angažman od samoga početka motiviran je željom za promjenom u sredini gdje živim. Most nezavisnih lista je opcija koja mi se činila jedina koja tu promjenu stvarno želi. Nakon što je Most postigao jako dobar rezultat na zadnjim lokalnim izborima u mnogim gradovima i županijama pa tako i u Zadru i Zadarskoj županiji mislim da se konačno stvorio preduvjet da u iduće četiri godine do stvarne promjene i dođe. Nastavno na medijske natpise zadnjih dana koji su prozivali mene radi osobnih životnih problema i okolnosti odlučila sam vratiti vijećnički mandat Mostu nezavisnih lista. Smatram da navedeni natpisi štete Mostu, a to je najmanje što želim. Pozitivna promjena i javni interes je važniji od interesa bilo kojeg pojedinca, pa tako i mene. Mostu želim sve najbolje i zbog toga mu ne želim štetiti ni na koji način, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija otkrila je kako je Ksenija Gregov, novoizabrana članica Skupštine Zadarske županije na listi MOST-a, pravomoćno osuđena za prijevaru 2012. godine, a protiv nje su u tijeku još dva kaznena postupka: za nametljivo ponašanje i pronevjeru.

Prema podacima koje smo dobili od više sudske savjetnice Katarine Zdunić, zamjenice glasnogovornika Općinskog suda u Zadru, Kesnija Gregov je pravomoćno osuđena za prijevaru Slavice Vukovarac za iznos od 7000 kuna. Osuđena je na pet mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine. Presuda je postala pravomoćna 3. rujna 2012. godine, što znači da će biti rehabilitirana u rujnu ove godine. Kako su nam objasnili iz ureda glasnogovornika, rehabilitacija, odnosno brisanje pravomoćne presude iz evidencije kaznenih dijela, za ovo kazneno djelo nastupa nakon pet godina, dakle nakon što se dvogodišnjoj uvjetnoj kazni pribroje još tri godine.

Prema podacima Općinskog suda u Zadru postupak za pronevjeru protiv Ksenije Gregov vodi se kod suca Ivice Markovića. Zadnje ročište je bilo zakazano 6. lipnja, ali je Gregov svoj nedolazak opravdala, pa je iduće ročište zakazano za 5. rujna ove godine. U tom postupku članici MOST-a se sudi da je oštetila Zagreb i Basler osiguranje prema 345. članu stavka 1 Kaznenog zakona koji kaže da onaj "tko protupravno prisvoji novac, vrijednosne papire ili druge pokretne stvari koje su mu povjerene u službi ili uopće na radu, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina".

Za treće kazneni postupak kojeg se protiv nje vodi na Općinskom sudu u Zadru Ksenija Gregov nam je sama rekla kad smo je nazvali, a riječ je o posljedicama, kako je objasnila, teške i mučne rastave koju je prošla s bivšim suprugom, odnosno "nametljivom ponašanju prema suprugu i njegovoj ljubavnici".

24. travanj 2024 21:05