StoryEditorOCM
KalelargaVEČERAS KREĆE LUDI ZADARSKI VIKEND

Nastupaju Magazin, Zdenka Kovačiček , Maja Šuput, Dalmatino, Ivan Zak i mnogi drugi...

Piše Ana Franić
4. kolovoza 2017. - 20:52
najavadogadanja

Ljeto je u punom jeku, temperature su sve veće i kolovoz je pretrpan raznoraznim događanjima, najviše ove subote kada se obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Slavlje povodom "Oluje" poklapa se s velikom završnicom popularne manifestacije "Noć punog miseca". U subotu je na rivi organiziran "Festival hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka", navečer nastupa Krešo Perović i klapa Donat, a u ponoć je previđen vatromet uz glazbu opere "Ero s onog svijeta".

No, krenimo od početka.

PETAK

U petak (4. kolovoza) je velika završnica "Kualjskih ribarskih noći" u mjestu Kali gdje će od 22 sata nastupati grupa Magazin.

U petak počinje deseto izdanje KalelargArta, dvodnevnog festivala ulične umjetnosti koji objedinjuje ulične kulture i animaciju stare gradske jezgre, te će se na taj način Zadar pretvoriti u veliku pozornicu. Program započinje u 21 sat programom na Narodnom trgu i punktovima duž Kalelarge, a nastavlja se u isto vrijeme u subotu kada će na Narodnom trgu biti izvedena predstava "Ćelava pjevačica" redatelja Vinka Radovčića.

Glazbena legenda Zdenka Kovačiček nastupa u 21 sat u jedinstvenom ambijentu atrija novouređene palače Cedulin.

U Biogradu od 15 sati nastupaju Kuzma & Shaka Zulu, od 20 sati očekuje vas klapa Iskon, Rockatansky band, grupa Buđenje i Vigor, a od 23 sata će Maja Šuput zapaliti atmosferu u klubu "Aqua".

Grupa Dalmatino stiže u Posedarje u 21 sat, a u Privlaci od 22 sata gostuje Ivan Zak.

SUBOTA

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te 22. obljetnica Oluje počinje već u 6 sati kad kreće kreće biciklijada "Put Vjetra put Oluje" Biciklističkog kluba Zadar u kojoj će sudionici voziti iz Zadra 100 kilometara, sve do Knina.

Gradska glazba Zadar će u 8 sati na Poluotoku svirati budnicu, u isto vrijeme će u Zadarskom kanalu započeti 19. ribolovno natjecanje "Oluja kup 2017.", a održat će se i 45. plivački maraton Preko – Zadar.

S Branimirove obale u 10 sati kreće motoristički defile "Od Branimira do Zvonimira".

U Tkonu je na programu "Slavonska večer" u sklopu koje će nastupit muški pjevački sastav "Baje" na Mulu u 21,30 sati, a svi zainteresirani će imati priliku kušati slavonske specijalitete.

U Benkovcu će na glavnom gradskom trgu nastupati "Gazde", a vatromet je zakazan u 23 sata.

U Škabrnji se peče vol, u poslijepodnevnim satima nastupaju brojni KUD-ovi, a nakon njih stižu Duško Lokin, Marina Tomašević, Joe Maračić Maki i grupa "Motivi". U Pakoštanima se na rivi održava koncert klape Puntamika, a u Polači od 20 sati organizirana je Smotra folklora.

U Yachting baru u Zadru nastupa Mladen Grdović, u Crnom na igralištu iza Doma kulture organiziran je koncert Zorana Jelenkovića, Nina Badrić u 22 sata stiže na Virsku rivu, a u isto vrijeme u Kukljicu u sklopu fešte Gospe od sniga nastupa Dražen Zečić.

"Čeprljandska fešta" na otoku Ugljanu održava se prve subote u kolovozu, a ove godine nastupa Giuliano u 21 sat.

U crkvi sv. Mihovila u 20 sati održat će se koncert barokne glazbe pod nazivom "Barocco divino". Mladi zadarski glazbenici izvest će bisere barokne glazbe najvećih skladatelja tog doba - G. F. Händela, A. Vivaldija, J. S. Bacha i D. Scarlattija.

NEDJELJA

U 19 sati će se na Višnjiku održati atletska utrka "Pozdrav Domovini" – Kup Oluje 2017.

U sklopu 57. Glazbenih večeri u sv. Donatu u 21 sat je koncert Paganini i gitara, na kojem će zvijezde biti Krešimir Bedek na gitari i Martin Draušnik na violini, a u isto vrijeme na Trgu Petra Zoranića nastupa Synthetica band.

U Sukošanu se održava "Trka tovarov" u sklopu 49. Memorijala kenje Vijole gdje će se održati i niz tradiconalnih igara, a za zabavu je zadužen Bepo Matešić, David Ricov i grupa Kanela.


 


 


 

16. travanj 2024 21:19