ZRAČNE I KOPNENE SNAGE IZ ZEMUNIKA UPUĆENE NA NOVA POŽARIŠTA Kanaderi gase u Lici i u Šibensko-kninskoj županiji!

ZRAČNE I KOPNENE SNAGE IZ ZEMUNIKA UPUĆENE NA NOVA POŽARIŠTA

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika, danas, 10. kolovoza 2017., upućena su na dva nova požarišta.

Također, na požarištima je trenutno angažirano i 74 pripadnika PP NOS-a Hrvatske kopnene vojske OS RH, sukladno zahtjevu Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Tako su na požarište Rudopolje u općini  Vrhovine u Ličko-senjskoj županiji upućena dva Canadaira CL-415, dok su jedan Canadair i jedan Airtractor AT-802 angažirani na požarištu Gornje Vinovo kod Unešića u Šibensko-kninskoj županiji.

Od ostalih požara na kojima zračne snage još uvijek djeluju su požari na Kamešnici iznad Sinja kojeg gase dva Airtractora i 48 pripadnika Hrvatske kopnene vojske te na Dinari gdje je angažiran jedan Airtractor i 24 pripadnika Hrvatske kopnene vojske.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. Zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 190 požara (67 u Šibensko-kninskoj, 64 u Splitsko-dalmatinskoj, 46 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, tri u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1560 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 46 600 tona vode te je prevezeno 218 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije