EKO-ZADAR ZAPOČEO PROVEDBU PROJEKTA "VOLONTERSKA ŠUMA" Iz EU fondova dobili preko 700 tisuća kuna!

EKO-ZADAR ZAPOČEO PROVEDBU PROJEKTA

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“ započela je u lipnju 2017. godine provedbu projekta „Volonterska šuma - Umrežavanje i podrška organizatorima volontiranja za održivi razvoj volonterstva” koji će trajati 18 mjeseci, tj. do kraja studenoga 2018. godine. U provedbi projekta u partnerstvu sudjeluju još 4 institucije i organizacije i to: Srednja škola Obrovac, Udruga socijalnih radnika Zadar - Volonterski centar Zadar, Ekološka udruga Zrmanja i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA.

Voditeljica projekta, Taida Garibović, održala je uvodno predstavljanje projekta za zainteresiranu javnost.

Glavni cilj projekta je povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa i programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u slabije razvijenim dijelovima Zadarske županije (gradovi Obrovac i Benkovac te općine Novigrad, Posedarje i Poličnik). Projektom će se također ojačati kapaciteti organizatora volontiranja kako bi se provodili održivi volonterski programi te osnažio doprinos volonterstva u provođenju aktivnosti za društveni i ekonomski rast i participativan model razvoja.

Kroz projekt će se pripremiti i provesti program školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u suradnji lokalnih OCD-a i Srednje škole Obrovac te njihovo uključivanje u školski kurikulum, organizirati i provesti edukacije „Menadžment volontera“, organizirati Festival volonterstva te će se provesti brojne aktivnosti promocije volonterstva među ciljanim skupinama i javnosti.

Ukupna vrijednost projekta je 759.857,25 HRK, a financiraju ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 100%. Projekt se provodi i financira u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije