StoryEditorOCM
KalelargaFOTO PAKLENA I NAJTEŽA SUBOTA OVOGA LJETA

Na svim cestama se vozi u - jedinstvenoj koloni

Piše M.V.
12. kolovoza 2017. - 17:24
promet_guzva15-120817

Velike prometne gužve vladale su danas na prilazima Zadru, ali i u samo gradu, a pogotovo je pod pritiskom bilo najuže središte grada - Poluotok.

U PU zadarskoj su u prvom dijelu dana dobili dojave ti izišli na očevide na najmanje 15 prometnih nesreća koje su, srećom, prošle samo s materijalnom štetom i jednom lakše ozlijeđenom osobom. 

U  prometnom kaosu kakvog je  Zadar   prolazio u špicama sezone i prijašnjih godina to je svakako bila dobra vijest. Loša je što se i previše vremena potrošilo u kilometarskim kolonama i u prometnim čepovima koji se stvaraju gotovo redovito na uvijek istim mjestima. Naravno, najveći je bio pritisak na raskrižje u Žmirićima kroz koje se vozi prema zapadnom dijelu zadra, Puntamici, ali i prema turističkim mjestima u zapadnom dijelu Zadarske županije - od Kožina do Vira. Jučer je bila velika smjena gostiju pa su se kolone stvarale iz svih pravaca.

Kratka dionica Jadranske magistrale od izlaza s A1 Zadar 1 preko Poličnika i Murvice do ulaza u Zadar bila je cijelo jutro pod jednom kolonom vozila u oba smjera, a naravno da se sva ta navala osjetila na svim zadarskim prometnciama.

Kiša kojoja je preplašila turiste, a razveselila poljoprirednike kao i sve one kojima su dozlogrdile dugotrajne visoke temperature ipak je vrlo kratko trajala, ali se grad napunio turistima već do podne pa su i ugostiteljski lokali na Poluotoku, suvenirnice, zalogajnice i trgovine radile punom snagom.

S čestih objava na društevnim mrežama koje smo kroz dan pratili bilo je očito da Zadrani mukom podnose ovakvu gužvu jer je putovanje od tri-četiri kilometra u gradu znalo trajati i po pola sata pa i više. A kako Zadru, pogotovo u centru, kronično nedostaje parking mjesta, pogotovo za ovoliki broj vozila, zabrana parkiranja se kršila gdje je god to bilo moguće i protiv toga nije mogao pomoći ni pauk.

Za vjerovati je da iduće subote, kad se može očekivati još jedna velika smjena turista, neće ponoviti i najava lošeg vremena što se ovaj put dogodilo pa će u tom slučaju oni tusiti koji još budu tu ostati na plažama. 

Iako se točni podaci o broju turista na zadarskom području trenutno ne mogu saznati pretpostavka je da u ovoj županiji boravi više od 100.000 gostiju.

25. travanj 2024 02:56