StoryEditorOCM
KalelargaDRUGA STRANA PARKIRANJA U ZADRU

"U parking aparate nam guraju neostik ljepilo, među bedemima operira pauk, a na Đilu 50 slobodni mjesta, ali ljudi ne žele tri minute pješačiti..."

Piše P.O.
2. listopada 2017. - 23:20
PLACANJE_PARKINGA-070809

Direktor Obale i lučica Edo Duka još je jednom progovorio o nezakonitoj naplati parkinga u Zadru i navodno visokim cijenama parkirnih mjesta, ali je gradskim vijećnicima i uzvratio konstatacijom da je upravo u njihovoj nadležnosti donošenje Odluke o parkingu, pa i određivanje cijena.

- Često se govori o „nezakonitoj naplati“, a zaboravlja se da postoje i sudske presude u našu korist, ali to nitko u medijima ne spominje. Propustom Grada Zadra nije zatražena formalna suglasnost MUP-a pri donošenju Odluke, ali ona nije poništena nego ukinuta i nismo je donijeli mi u Obali i lučicama nego vi ovdje, na Gradskom vijeću. Naknadno je stigla i suglasnost, a mi smo svega deset dana bili bez prava na naplatu, objasnio je Duka.

Posebno se čini zanimljivim što je Duka izjavio kako privatnim osobama koje se bave parking djelatnošću, ta suglasnost MUP-a uopće ne treba, a gradskom se poduzeću sve primjedbe za nezakonito naplaćivanje svode upravo na izostanak tog dokumenta! Zadru treba 500-600 parkirnih mjesta u javnim garažama, što bliže staroj jezgri grada, misli Duka slažući se da su ljetne cijene za građane možda visoke, ali građanima ostaje i mogućnost kupnje mjesečne karte od 150 kuna. Međutim…

- Nekim je ljudima teško prošetati dvije-tri minute, pa nam se događa da u Ulici Kreše Ćosića operira pauk služba, a nekoliko stotina metara dalje, na parkingu na Đilu, imamo od 30 do 50 slobodnih mjesta, rekao je Duka, a potom naveo i neprimjeren odnos nekih građana prema imovini Obale i lučica:

- Imali smo svakakvih primjera. Primjerice, u parking aparate nam guraju račune s tih istih aparata, a znali su u te iste parking aparate gurati i neostik ljepilo, naveo je Duka.

Poseban problem za poslovanje ove gradske tvrtke njen direktor vidi u činjenici da su preuzeli održavanje gradskih plaža.

- Vodimo računa o Punti Bajlo, Karmi, Kolovarima i plaži u Petrčanima. Sav financijski napor da bi Kolovare izgledale kako izgledaju pao je na nas, a to nam financijski ne donosi niti poreznu olakšicu, jer na svoja ulaganja nemamo pravo na PDV, izjavio je Edo Duka.

 

25. travanj 2024 09:37