StoryEditorOCM
KalelargaPOLICIJA U NARODNOM MUZEJU

Državno odvjetništvo istražuje zapošljavanje Davida Ricova!

Piše IN
23. studenog 2017. - 14:51
chagall5-040717

Zadarska policija započela je provoditi izvide u Narodnom muzeju zbog javno iznesenih sumnji u zakonitost zapošljavanja Davida Ricova na mjesto koordinatora Malog arsenala. Izvidi se provode po nalogu općinskog državnog odvjetnika i tek su u začetku, potvrdio nam je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

- Izvidi su tajni i njihovo provođenje je tek započelo. Policija postupa po nalogu Državnog odvjetništva - bilo je sve što nam je rekao Žodan.

U zadarskom ODO nismo uspjeli dobiti v.d. predsjednika Ivicu Škaru koji je bio zauzet sastankom, no neslužbneno smo dobili potvrdu da je na obavjesni razgovor u ODO jučer bila pozvana ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš.

Odvjetništvo je od policije zatražilo provjeru medijskih natpisa i javnog pogovora o zapošljavanju Davida Ricova, što je otkrila Slobodna Dalmacija i portal Zadarski.hr.

Ricov je počeo raditi u Malom arsenalu na mjestu koordinatora dok je imao zvanje konobara, a nakon što je prekvalifikacijom u Benkovcu stekao zvanje komercijaliste, Renata Peroš ga je zaposlila na to radno mjesto (ugovor o radu), sve bez javnog natječaja.

19. travanj 2024 14:10