StoryEditorOCM
KalelargaANTUN NOVOSELOVIĆ JE JEDINI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA ZADARSKOG SDP-A

Svetko Šarić: Nisam ni pozvan na Konvenciju – valjda se moj glas ne bi uklopio u očekivanja!

Piše P.O.
25. studenog 2017. - 15:15
proracun_zadar3-231210

Nakon što je dosadašnja čelnica Sabina Glasovac odlučila ne kandidirati se za to mjesto, zadarski SDP u nedjelju u hotelu Kolovare bira novog predsjednika gradske organizacije. Izborna konvencija, koja započinje u 9, a završava u 17 sati, osim predsjednika, izabrat će i dva podpredsjednika, 23 člana Gradskog odbora, te svoje predstavnike za Izvještajno-tematsku konvenciju SDP-a Hrvatske koja će se održati 16. prosinca u Zagrebu.

Jedini kandidat za predsjednika je aktualni gradski vijećnik i dosadašnji član Gradskog odbora Antun Novoselović. Jednog kandidata socijaldemokrati će imati i u nekim drugim gradovima, a Novoselović u tome ne vidi ništa neobično niti mu to smeta:

-Ne, ne smeta mi, činjenice su takve kakve jesu. Svaki član SDP-a se mogao kandidirati, a ja sam samo iskoristio tu mogućnost i prije desetak dana javno objavio da ću se kandidirati za predsjednika, kaže Novoselović.

Kandidati za podpredsjednike su Irena Dragić, Daniel Radeta i Jure Zubčić među kojima će SDP-ovci izabrati dva.

Na listi kandidata za Predsjedništvo nalaze se Atanasija Babović, Irena Dragić, Erol Gaši, Mario Jurjević, Ivan Matešić, Nino Mrčela, Marina Polovina, Daniel Radeta, Ivan Ružić, Loreta Stipčević, Iva Šestan, Darko Vrdoljak, Danijela VukošaJure Zubčić.

U novi Gradski odbor SDP-a žele ući: Atanasija Babović, Davor Bajlo, Davor Barić, Diana Bilić, Vladimir Bulić, Mila Butić, Sabina Glasovac, Jakov Goreta, Dejan Hartman, Suzana Jakovac, Mihael Janković, Jelena Jelavić, Mario Jurjević, Marina Knezović, Renata Lijić, Sandra Lordanić Lukavac, Ivan Matešić, Vedrana Mišković, Nino Mrčela, Ivana Mudronja, Tomislav Pedić, Goran Perović, Marina Polovina, Josip Rogić, Ivan Ružić, Josip Smojver, Loreta Stipčević, Ante Šarić, Iva Šestan, Marko Špralja, Zdenka Štambuk Galošić, Ivica Ušljebrka, Matea Vidović i Danijela Vukoša.

 

SVETKO ŠARIĆ: Nisam ni pozvan na konvenciju – valjda se moj glas ne bi uklopio u očekivanja!

 

Već duže vremena u zadarskom su SDP-u zahladili odnosi između lokalnog vodstva i skupine stranačkih veterana s dobrim izgledima da tako i ostane. Neki od njih nisu ni pozvani na Konvenciju, a među njima je i Svetko Šarić, dugogodišnji predsjednik županijske organizacije SDP-a i županijski vijećnik.

-Ne, nisam pozvan, ali ne znam zbog čega. Valjda se moj glas ne bi uklopio u očekivanja, kratko nam je izjavio Šarić. 

19. travanj 2024 05:11