StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: SVEČANOST U SALIMA

Otvorena nova proizvodna linija tvornice ribljih konzervi 'Mardešić'!

Piše L.B.
5. prosinca 2017. - 18:25
SALI 5

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić i zadarski župan Božidar Longin su u utorak u mjestu Sali na Dugom otoku prisustvovali su svečanosti otvaranja nove proizvodne linije tvornice ribljih konzervi Mardešić. Na otvorenju nove proizvodne linije bila je i veleposlanica Francuske u RH Corinne Meunier, kako bi podržala kvalitetan primjer hrvatsko-francuske gospodarske suradnje, obzirom da je strateški partner i suvlasnik Mardešića francuska tvrtka Chancerelle.

- Tvornica Mardešić ima 110 godina dugu tradiciju proizvodnje, no s novom linijom proizvodnja će se unaprijediti. Zadarska županija, kao najribarskija hrvatska regija, svakako pozdravlja ulaganje upravo u ovaj sektor. Gospodarsko korištenje mora, naravno uz njegovu primjerenu zaštitu, jedan je od naših prioriteta, a ribolov tradicionalna djelatnost naših žitelja. Podatak od prošle godine govori nam da je ulovljeno ukupno 65.560 tuna male plave ribe, od čega su plovila s područja naše županije ulovila 32.693 tone, što iznosi gotovo 50 posto ukupnog ulova – rekao je župan Longin.

Dodao je da u Hrvatskoj ima 246 iskrcajnih mjesta, od čega 44 u Zadarskoj županiji.

- Intenzivno se radi na uspostavi centra za preradu ribe i voća pod nazivom Plavo zeleni centar koji će povezivati javni i gospodarski sektor sa znanstvenim institucijama, a koji za cilj ima doprinijeti povećanju konkurentnosti prehrambeno prerađivačkog sektora na nacionalnom i međunarodnom tržištu – zaključio je Longin, istaknuvši da će Županija pružiti potporu stvaranju kvalitetnog poslovnog okruženja u Salima kako bi Mardešić i svi ostali poduzetnici na tom području mogli uspješno poslovati.

19. travanj 2024 20:43