StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: ZAVRŠENI RADOVI I POVEĆANA PROMETNA SIGURNOST

Pogledajte kako izgleda obnovljeno raskrižje u Vruljici - sada će vas snimati video kamere!

Piše M.K.
22. prosinca 2017. - 13:54
vruljica2-221217

Konačno je, nakon 2,5 mjeseca od početka radova, otvoreno novo raskrižje ulica Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Mažuranića kod Vruljice.

Novo je raskrižje opremljeno semaforima, horizontalnom signalizacijom i direktnim skretačima ulijevo. Semafori su opremljeni i senzorima koji će pratiti protočnost prometa i po potrebi regulirati propusnost kroz raskrižje. Rubnjaci nogostupa imaju i propisne usjeke za invalide, tako da je sve napravljeno po najvišim standardima i to prije isteka rokova 3. siječnja - istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra Darko Kasap.

Gradonačelnik Branko Dukić bio je također zadovoljan obavljenim poslom zbog kojega je zadnja dva mjeseca bilo i neizbježnih poteškoća s prometom.

- Novim ćemo raskrižjem bolje dočekati turističku sezonu jer će prometovanje biti bolje i sigurnije, rekao je Dukić.

Radova je izvela tvrtka Vodoinstalacije u vrijednosti 3 milijuna kuna s PDV-om, od čega je 2,2 milijuna izdvojilo Ministarstvo unutarnjih poslova iz programa sigurnosti cestovnog prometa i saniranja tzv. crnih prometnih točaka. Uz novo je raskrižje postavljena i nova javna rasvjeta, a obnovljena je oborinska kanalizacija, te vodovodna mreža.

- Rotor na Putu Murvice i onaj kod Čistoće povećali su sigurnost prometa skoro sto posto. Zbog toga u proteklih godinu dana kod Čistoće nismo imali niti jednu prometnu nesreću, a prije su bile praktički svakodnevica, kazao je voditelj Službe policije PU zadarske Božidar Budiša zadovoljan suradnjom policije i Gradske uprave na trećem zajedničkom projektu.

 

25. travanj 2024 14:18