StoryEditorOCM
KalelargaKILOMETARSKE KOLONE

Počeli novi radovi na Bulevaru, evo zašto ovaj dio grada treba izbjegavati

Piše M. Kalajžić
29. siječnja 2018. - 21:25
promet_radovi1-290118

U ponedjeljak su započeli radovi na dionici Ulice Ante Starčevića od Ulice Vlatka Mačeka do Ulice Franka Lisice. To je već od jutarnjih sati stvorilo kilometarske gužve na prilazima Bulevaru toga dijela grada, pa bi idućih dana bilo najbolje izbjegavati tu dionici. Gužve su stvorene u ulici Vlatka Mačeka, ali i na lokalnim ulicama gdje su stvoreni prometni čepovi pa se nije moglo niti naprijed niti nazad.

Promet se u ulici Ante Starčevića sad obavlja isključivo zapadnom stranom i takav će režim potrajati do konca veljače. Iako završen, gornji potez Bulevara prema Jadranskoj magistrali još nije otvoren za promet, odnosno odvija se samo jednom stranom.

Radovi na Bulevaru pomaknut će se i dalje prema Autobusnom kolodvoru, te prema Općoj bolnici, a još se ne zna hoće li radove "preživjeti" rotor kod bolnice gdje je predviđeno semaforizirano križanje, pa je Gradska uprava zatražila od investitora Hrvatskih cesta da razmisle kako bi ipak rotor ostao umjesto semafora.

I na Liburnskoj obali nastavljeni su radovi na obnovi kolnika koji su sad pomaknuti bliže mostu. Treba reći da radovi obuhvaćaju samo kolnik Liburnske obale, dok se sama riva i pristanišni dio nisu obnavljali, mada se za razliku od prilično kvalitetnog asfalta upravo obalni dio nalazi u prilično lošem stanju. Taj dio obale nije u nadležnosti Hrvatskih cesta koje obnavljaju kolnik, već Županijske lučke uprave, pa će obnova toga dijela rive morati čekati neke druge projekte.

Radovi i zastoji nastavljaju se i dalje, vozačima stoga ne preostaje drugo nego naoružati se strpljenjem i oprezom.
 

27. travanj 2024 05:17