StoryEditorOCM
4 kantunaU PONEDJELJAK DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI

Reno Sinovčić i službeno deložiran iz stana na TIZ-u

Piše AVŠ
5. veljače 2018. - 16:25
delozacija_sinovcic1-240118

U ponedjeljak ujutro, daleko od očiju javnosti i novinarskih ekipa, službeno je završena deložacija Rena Sinovčića, čime je kontroverzni zadarski poduzetnik ostao bez četverosobnog stana od 109 metara četvornih na području TIZ-a, novog i atraktivnog stambenog naselja u centru grada koje je izgrađeno na mjestu nekadašnje tekstilne tvornice "Boris Kidrič". Stan koji je u vlasništvu njegove supruge Milene i kćerke Tee Lorene, Sinovčić je dao kao zalog za kredit od 1.640.000 kuna koji je 2011. godine podignuo za svoju propalu medijsku kuću Vox. Baš na ime tog nepodmirenog kredita, ovrhu je provela konzalting kuća Finesa Credos d.d. iz Varaždina.

Prema ugovoru koji je kao direktor Voxa sklopio s Finesa Credos, tih 1,64 milijuna kuna Sinovčić je morao vratiti u dvije rate i to svega nekoliko mjeseci nakon dobivanja kredita. Kako doznajemo, prva je rata došla na naplatu 15. travnja 2011. godine, a druga svega dva tjedna poslije. Sinovčić taj ugovor očito nije ispoštovao jer kredit nije uredno vraćao, zbog čega je Finesa Credos d.d. upisana kao novi vlasnik. Međutim, sve do jučer, ta tvrtka nije uspjela stupiti u posjed svoje nekretnine jer je raznim žalbama Sinovčića i članova njegove obitelji u zadnjih pet godina deložacija stalno odgađana.

Zadnji put za 25. siječnja, kada se pred zgradom na TIZ-u pojavila policija kao osiguranje deložacije. No, Sinovčić je tada tražio odgodu od dodatna dva tjedna kako bi iz stana iznio preostale stvari, a novi je pokušaj bio zakazan za jučer, kada je ovrha i provedena.

- Postupak je već trebao biti završen, ali zbog stvari koje su ostale u stanu, zakazan je još jedan termin jer su sve strane suglasno pristale na to. Prilikom provedbe ovrhe, naime, stvari se trebaju odvesti iz stana ili predati nekom. Ako to nije moguće, stvari se moraju uskladištiti dok ih ovršenik ne preuzme, a ako ih ne preuzme, moguća je i javna dražba tih predmeta. U ovom slučaju ovršeniku se ostavilo još vremena. Sad su sve stvari su iseljene iz stana i nekretnina je u potpunosti predana u posjed ovrhovoditelju - rekao je Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

Iako su Sinovčića i ovrhovoditelja oko 10 sati, za kada je bila zakazana deložacija, čekale brojne novinarske ekipe, sve je izvedeno ranije i bez velike pompe. Kako je Sinovčić već prije predao ključeve, jučer je samo konstatirano kako je stan očišćen od stvari i kako se novi vlasnik, varaždinska tvrtka, uvodi u posjed nakon pet godina čekanja.

24. travanj 2024 02:24