StoryEditorOCM
KalelargaSIGURNO STE MISLILI DA OPET STIŽE JUŽINA?

E pa prevarili ste se, napokon ćete dočekati pravu zimu

Piše HINA, Jutarnji.hr
6. veljače 2018. - 13:49
kiša

Ako su vas proteklih mjeseci izludile česte južine i zaželjeli ste se prave zime, napokon možete odahnuti - jer to je, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda ono što upravo slijedi, piše Jutarnji list.

Naime, već od sredine današnjeg dana postupno će porasti naoblaka, najprije na Jadranu, uz povremenu kišu, a prema večeri snijeg se očekuje u gorju, dok bi noći mogao padati u većem dijelu unutrašnjosti.

Na kopnu magla i niski oblaci koji će se na zapadu i sjeverozapadu zadržati i cijeli dan, dok su na istoku moguća i sunčana razdoblja. Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. Od sredine dana postupan porast naoblake, najprije na Jadranu, uz povremenu kišu, a mogući su i pljuskovi.

Prema večeri snijeg se očekuje u gorju, a u noći i u većem dijelu unutrašnjosti. U Lici je u početku moguća kiša koja se smrzava na tlu, a najmanje oborina, uglavnom na granici kiše i snijega bit će na krajnjem istoku.

Vjetar na kopnu slab, a na Jadranu će zapuhati jako, prema večeri i olujno jugo, podno Velebita umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura bit će između 0 i 5, na Jadranu od 9 do 14 stupnjeva Celzijevih.

I sutra će se nastaviti slično vrijeme. Bit će oblačno uz povremene oborine, na Jadranu kišu, u većem dijelu unutrašnjosti snijeg, a na istoku zemlje kišu i susnježicu. Oborine u prvom dijelu dana mogu biti izraženije i obilnije, osobito na Jadranu i područjima uz njega, a najrjeđe će biti na istoku.

Na kopnu će zapuhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na istoku prolazno jugoistočni i potom jugozapadni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, a u Dalmaciji jugo koje će okrenuti na jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -5 do 0, na Jadranu od 3 do 8 °C. Najviša dnevna na kopnu od -2 do 2, samo na istoku između 7 i 12, a na Jadranu od 6 do 12 °C, piše Jutarnji list.

U većini unutrašnjosti snijeg se očekuje i u četvrtak, a od petka bi se mogli zaredati i jutarnji debeli minusi.

25. travanj 2024 15:02