StoryEditorOCM
KalelargaZATVORENE BROJNE CESTE U ŽUPANIJI

Kiša, snijeg i bura otežavaju promet

Piše HAK
7. veljače 2018. - 09:38
snijeg01

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera. Obilazak za ostale skupine (osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama) je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), prenosi HAK.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, sjevernom dijelu Hrvatskog primorja te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a po mokrim i skliskim kolnicima od kiše vozi se u Istri, Dalmaciji i dijelu Slavonije. Na širem području Gračaca pada ledena kiša. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Zimski su uvjeti te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obvezna zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke, autocestu A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Maslenica i državnu cestu DC1 na dionici Trakošćan-Krapina- Zaprešić-Jastrebarsko-Karlovac-Grabovac-Udbina-Gračac-Knin i autoceste A7 između GP Rupa i čvora Diračje te A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Goričan (do GP Goričan i mosta Mure-stari GP Goričan).

Trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Podsjećamo vozače ostalih teretnih vozila da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može i njih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni. Sve sudionike u prometu molimo za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Na autocesti Goričan-Zagreb kolona teretnih vozila na zaustavnom traku kod čv. Breznički Hum u smjeru Goričana duga oko 500 m.

Zbog izvlačenja teretnog vozila prekinut je promet na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Bibinje.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema:

LIKA i ZADARSKA ŽUPANIJA:

A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Maslenica

DC1 Čeglje-Karlovac-Grabovac-Vaganac-Udbina-Gračac-Knin

DC23 Kapela (g.ž.KA) - Žuta Lokva (D50) - Senj (D8)

DC 25Korenica (D1) - Bunić - Lički Osik (D25) - Gospić - Karlobag (D8)

DC27 Gračac-Zaton Obrovački

DC42 u mjestu Poljanak,

DC50 Žuta Lokva-Špilnik-Lički Osik-Gospić-Štikada-Gračac

DC52 Špilnik (D50) - Korenica (D1)

DC217 Ličko Petrovo Selo (D1) - GP Ličko Petrovo Selo

DC218 GP Užljebić - Donji Lapac - Dobroselo (g.ž.ZD)

DC429 Selište Drežničko (g.ž.KA) - Prijeboj (D1)

DC522 Selište Drežničko (g.ž.KA) - Prijeboj (D1)

ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac

ŽC5203 Dobroselo-Srb-Otrić.

Državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno zatvorena je za sve skupine vozila zbog snježne vijavice, prenosi HAK.

 

25. travanj 2024 15:02