StoryEditorOCM
KalelargaFOTO S MJESTA DOGAĐAJA: PODMETNUT POŽAR NA BOKANJCU

Izgorjele prostorije Društva Bokanjac! Predsjednik Mrkić: Nitko nam nije prijetio!

Piše IN
20. veljače 2018. - 13:16
bokanjac2-200218.JPG

- Nitko nam nije prijetio niti smo ikada u ovih 18 godina imali sličnih problema. Tko je to mogao napraviti stvarno ne znam, ali šteta je velika - kazao nam je Ive Mrkić, predsjednik Društva Bokanjac, čije su prostorije u noći sa ponedjeljka na utorak potpuno izgorjele u podmetnutom požaru. 

Prostorije udruge se već 18 godina nalaze na istom mjestu, u prizemlju zgrade na Trgu Šimuna i Tadije, a na katu iznad njih su prostorije Mjesnog odbora Bokanjac. Cijela zgrada je u vlasništvu Grada Zadra.

- Zvala nas je gospođa Dolores Grdović Kalmeta iz Grada Zadra. Zgrada je osigurana i sve dok na teren ne izađu njihovi procjenitelji ne smijemo ništa dirati. Šteta je velika, izgorio nam je namještaj, oprema, inventar, troje vrata, dva prozora... nabraja predsjednik Mrkić.  

Prema izvješću policije, nepoznati počinitelj je "provalio u skladište ugostiteljskog objekta kojeg koristi udruga građana te izazvao požar u kojem je izgorjela ambalaža, sitni inventar te drvena vrata. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a državnom odvjetništvu protiv nepoznatog počinitelja podnijeta je kaznena prijava zbog dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".  

- Ušao je kroz prozor WC i izazvao požar. Tko će ga znati tko je to bio i što je tu tražio. Rekao sam to i policajcima. Naši prostori se više ne mogu koristiti, ali prostorije Mjesnog odbora su ostale sačuvane. Ni sam ne znam kako ćemo nadoknaditi sve što smo u požaru izgubili - kaže predsjednik Društva Bokanjac.

19. travanj 2024 10:47