StoryEditorOCM
KalelargaŠTO NAS ČEKA U SRIJEDU I ČETVRTAK

Vakula: Pripremite se na temperaturu nisku kao rijetko kada u veljači, smrzavanja će biti i blizu mora

Piše PSD
21. veljače 2018. - 09:40
vakulaS1

Za razliku od prošlih tjedana, pa i mjeseci, s uglavnom relativno blagom zimom, sljedećih se dana valja pripremiti na prave zimske uvjete. Pritom se na kopnu do subote vrijeme neće znatnije mijenjati, osim što će snježni pokrivač biti sve veći, u gorju i od metra, a valja upozoriti i na mjestimične 2, 3, pa i više puta veće zapuhe, kazao je Zoran Vakula za HRT.

I na sjevernom Jadranu će mjestimice biti snijega, ali i jake i olujne bure, gdjekad i s orkanskim udarima, a kiša će biti češća  obilnija prema jugu, gdje će biti juga. Zbog svega ovoga, ako možete, na put sljedećih dana najbolje ne krećite. A nakon snijega, od nedjelje se valja pripremiti i na temperaturu nisku kao rijetko kada potkraj veljače.
Na kopnu će vrlo vjerojatno biti i cjelodnevnih minusa, a smrzavanja će biti i blizu mora. Naravno, podrobnije i pouzdanije prognoze ove hladnoće još slijede, ali bura, kiša, snijeg, u unutrašnjosti i deblji pokrivač - neprijeporni su. Prava zima!
 

Srijeda
Malo hladnije od prosjeka za ovaj dio veljače bit će na kišovitom srednjem Jadranu, gdje su mogući i obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom, a i snijeg, koji će češći biti u unutrašnjosti Dalmacije, mjestimice i uz zadržavanje na tlu. Puhat će bura i istočnjak, ponegdje i jak, na udare i olujan, piše HRT.
Na jugu također vjetrovito, ali zbog juga, uz koje more može biti i valovito. Uz kišu, gdjegod i obilniju, temperatura će biti od 6 do 12 °C.

Od četvrtka...
N Jadranu će početkom novoga tjedna biti minusa i neuobičajene niske temperature, a prije toga će osjećaj hladnoće pojačavati često jaka i olujna bura, gdjekad i s orkanskim udarima. Češće i obilnije kiše bit će na jugu, gdje će se do petka zadržati većinom umjereno i jako jugo, dok će sjevernije biti i kiše i snijega.
Zbog svega ovoga, i na moru, a i na kopnu, ako možete, na put sljedećih dana najbolje ne krećite

24. travanj 2024 20:57