StoryEditorOCM
KalelargaVJETAR U JAČANJU

Olujna bura zatvorila autocestu!

Piše Zadarski.hr
21. veljače 2018. - 20:18
promet autocesta vjetar bura promet zatvoreno

Zbog olujne bure za sav je promet zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Obilazak za sva vozila je državnom cestom DC27 Benkovac-Karin-Obrovac-Gračac i obrnuto

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji te zaleđu Dalmacije. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo, državnu cestu DC1 na dionici Gračac-Palanka-Knin, te državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji, te obrnuto (zimski uvjeti i zabrana zbog vjetra). Molimo vozače kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicom da ne kreću na put u smjeru Rijeke ili unutrašnjosti zbog zabrane prometovanja, loših vremenskih prilika i punih odmorišta.

26. travanj 2024 20:05