StoryEditorOCM
KalelargaTREĆI NATJEČAJ AGENCIJE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

Četiri ponude za koncesiju propale VOX Televizije

Piše P.O.
23. veljače 2018. - 15:17
televizija

Za televizijsku frekvenciju D-7 nekadašnje VOX televizije Rena Sinovčića, Vijeće za elektroničke medije je u tri navrata raspisivalo javni natječaj za dodjelu koncesije preko koje bi TV programom bile pokrivene Zadarska, Šibensko kninska i dio Ličko senjske županije. Na prošlom su se natječaju među kandidatima za koncesiju našli novoformirana Sinovčićeva tvrtka VOX Feniks, te "Robur" i Televizija Jadran, ali je Vijeće raspisalo novi natječaj na kojega su ovog puta pristigle četiri ponude.

Televizijsku koncesiju žele Televizija Jadran, Nezavisna televizija, "Robur" i "Diadora media" kao jedina zadarska tvrtka.

"Diadora media" je osnovana u siječnju ove godine, a s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna formirale su je Marija Vicković i Slavica Vulin, svojedobno zaposlena na Sinovčićevoj VOX televiziji. S 10.000 kuna temeljnog kapitala "Robur" je jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju filmova, videofilmova i televizijskog programa u vlasništvu Miljenka Vinkovića iz Čakovca, a novost je i prijava Nezavisne televizije s temeljnim kapitalom od 1,2 milijuna kuna i sa sjedištem u Zagrebu.

Kao suvlasnici Televizije Jadran u Sudskom su registru navedeni Vicko Čikeš, Luana Perica, Jagoda Latković i "Splićanka d.o.o", a temeljni joj je kapital 20.000 kuna.

Agencija za elektroničke medije je otvorila i ponude za digitalnu regiju D-9 koja obuhvaća dubrovačko područje za koje su zainteresirani Tele-5, Televizija Jadran, Televizija Dubrovnik i VTV, te za digitalnu regiju D-6 (Karlovačka i dio Ličko senjske županije) koju TV signalom žele pokrivati "Turris" i "Robur". Odluku o budućim koncesionarima s najboljim poslovnim planom i financijskim pokrićem, Agencija mora donijeti do 16. ožujka.

26. travanj 2024 03:06