StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: SLUČAJNO ILI NE...

Nakon što je Zadarski.hr upozorio na asfaltne hupsere, završena rekonstrukcija dijela Jelačićeve, evo koje će se još ulice obnavljati

Piše I.N., M.K.
23. veljače 2018. - 17:07
cesta6-230218.JPG

Slučajno ili ne, ali samo nekoliko dana nakon što smo na Zadarskom.hr upozorili na "asfaltne hupsere" u Ulici bana Josipa Jelačića, radnici gradskog koncesionara za održavanje cesta, tvrtke Ceste zadarske županije, započeli su sa radovima rekonstrukcij dijela Jelačićeve na kojoj su hupseri zadnjih desetak godina predstavljali pravu opasnost za sigurnost prometa. Mislili smo da je uzrok hupsera korijenje obližnjeg drvoreda, ali je ispalo da je u pitanju bila loša podloga prometnice što je dovelo do nabiranja asfalta.

Radovi su u četvrtak završeni, postavljena je nova horizontalna signalizacija, i sada se ulicom vozi kao "po loju".

Kad već ističemo, koncesionaru na znanje da je neke signalne ploče uz prometnicu, poput jedne table sa smeđom signalizaijom na zelenom pojasu, potpuno krivo "nasadio", pa ne bi bilo loše i da to vrati u prvobitno stanje... 

Provjerili smo u Gradskoj upravi gdje se još na području grada planiraju neki slični interventni zahvati. Koje su gradske ulice u najgorem stanu, gdje treba hitno intervenirati, kad će to biti i tko će biti izvođač te u kojim bi se rokovima te prometnice mogle obnoviti?

Uz redovite sanacije udarnih rupa na mikro lokacijama koje zahtijevaju promptnu reakciju bez odgode, u planu je po uspostavi vremenskih prilika obnova Ulice Akcije Maslenica koja je stradala u poplavi 11. rujna 2017. godine. Planirani rok radova je dva tjedna zbog provjere postojećeg stanja konstrukcije ceste. Nakon toga planiramo obnoviti kolničku konstrukciju na dionici Puta Stanova od Tuđmanove do Saljske ulice. No, trgovačka društva  Vodovod i Odvodnja planiraju obnoviti dio svoje infrastrukture, te je u tijeku procjena trajanja radova kako bi se završili do početka turističke sezone. Ugovoreni izvođač Grada Zadra za održavanje nerazvrstanih cesta je tvrtka Ceste zadarske županije. Planirana je bila obnova kolnika u ulici A.G. Matoša no iz Odvodnje su najavili  rekonstrukciju tlačnog cjevovoda u cijeloj dužini ulice, te ćemo odluku o radovima  koordinirati u dogovoru sa njima – kazao nam je Robertino Dujela, dipl. ing. elektrotehnike, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

20. travanj 2024 13:59