StoryEditorOCM
KalelargaZBOG VREMENSKIH UVJETA MNOGE CESTE BLOKIRANE

Zatvorena je autocesta između čvorova Sveti Rok i Maslenica

Piše HAK
24. veljače 2018. - 11:10
a1_autocesta1-260313

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica.

Autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i autocestom A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje smiju voziti samo osobna vozila.

Autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice smiju voziti samo osobna vozila.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti. (Hrvatske ceste i HAC zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti sa ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet između Rijeke i Delnice.)

Također zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom u smjeru Dalmacije, i obrnuto (u smjeru unutrašnjosti).

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Knin i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica.

Snijeg će u unutrašnjosti zemlje padati u prijepodnevnim satima, dok će kasnije biti manje naoblake, a moguća su i sunčana razdoblja. Na Jadranu će biti sunčano, ali i vjetrovito - puhat će bura, ponegdje i s olujnim udarima.

24. travanj 2024 15:12