StoryEditorOCM
KalelargaOVO DOSADA NISU BILE GUŽVE...

Dukić najavio radove na 300 gradskih ulica, gradi se sustav odvodnje do Petrčana, sve počinje krajem godine...

Piše P.O.
27. veljače 2018. - 12:00
zd-novi_bokanjac1510-pok

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić već je sada pozvao građane na strpljenje zbog opsežnih radova koji do kraja godine počinju na osam projekata integralnog sustava odvodnje aglomeracija Zadar i Petrčane. Radi se o investiciji teškoj 408 milijuna kuna sufinanciranoj sredstvima kohezijskih fondova EU i Hrvatskih voda.

- Ovi se radovi mogu nazvati drugom fazom projekta "Zadar bez crnih jama". Radovi će se odvijati kroz 300 ulica, pa će to ujedno biti i prilika za obnovu komunalne infrastrukture u tim dijelovima grada. Sljedećih će godina Zadar biti veliko gradilište, a intenzivnija izgradnja krenut će krajem ove i sljedeće godine, najavio je gradonačelnik Dukić.

Pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap pojasnio je da je projekt podijeljen na tri područja: Bokanjac, središnji dio Zadra, te područje Kožina i Petrčana. Na Bokanjac otpada 106 milijuna kuna i radovi kreću krajem ove godine, rekao je Kasap dodajući da treba ishodovati čak 34 građevinske dozvole, te da je rok za dovršetak radova kraj 2021. godine.

20. travanj 2024 13:26