StoryEditorOCM
KalelargaA ŠTO JE S KANALIZACIJOM U MOM KVARTU?

Dukić: Radit će se 4-5 godina u preko 300 ulica, svi će doći na red, dinamiku određuje izvođač radova

Piše P.O.
1. ožujka 2018. - 14:54
dukic_

S grupom građana obišao sam šumu od Žmirića do Kožina – šuma je zapuštena, a pristup zemaljskim protupožarnim snagama je ograničen, upozorio je na Aktualnom satu gradski vijećnik Bruno Milin (HDZ) predlažući da Grad Zadar poduzme sve kako ne bi došlo do požara, jer je lakše platiti 20 ljudi da očiste šumu nego kasnije zbrajati štete.

Odgovorio mu je pročelnik za gospodarstvo Ivica Katić koji je naveo da je sa zadarskom ispostavom Hrvatskih šuma i Javnom vatrogasnom postrojbom prije nekoliko dana dogovoren obilazak šume od Žmirića do Zatona da bi se vidjelo gdje će trebati probiti protupožarne prosjeke i očistiti šumu.

Milin je tražio jasan i precizan odgovor i na pitanje što je s kanalizacijom za područje Dikla, a kako su se i neki drugi gradski vijećnici raspitivali za odvodnju u svojim kvartovima, pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap je izjavio da nema gradskog kvarta koji nije obuhvaćen projektima odvodnje. Do 2022. godine na području Zadra će biti riješena odvodnja fekalnih i oborinskih voda, najavio je Kasap.

Gradonačelnik Dukić je skrenuo pažnju da "ne smijemo trčati službama ili gradonačelniku s onim "ajde meni, ajde meni":

- U Zadru će se ti projekti izvoditi narednih četiri-pet godina u preko 300 ulica, pa prepustimo struci i onome tko dobije posao da odredi dinamiku radova koja će odrediti kada će koji kvart doći na red, rekao je Dukić dodajući da je ukupna vrijednost posla preko 400 milijuna kuna.

19. travanj 2024 18:36