StoryEditorOCM
KalelargaPROGNOZA ZA VIKEND

Temperature će ići čak do 20 Celzija, a onda nam slijede nove promjene

Piše 100 posto
10. ožujka 2018. - 11:25
1440x620_1513760093dubrovnik_sunce9-271215

Danas nas očekuje djelomice sunčano, uz postupno više oblaka u drugom dijelu dana. Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj oblačnije uz mjestimičnu kišu, uglavnom poslijepodne i navečer. Vjetar umjeren, mjestimice i jak jugozapadni, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 °C, prognozira Državni hidrometeorološki zavod, piše 100 posto.

Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti razmjerno povoljne. Sredinom dana te u poslijepodnevnim satima se kod meteoropata i kroničnih bolesnika može javiti umor, manjak koncentracije, slabije raspoloženje i razdražljivost. Preporučamo odjeću prilagoditi temperaturnim uvjetima, uzimati dovoljno tekućine i laganiju prehranu. Kroničnim bolesnicima savjetujemo izbjagavanje suvišnih napora, upozorava DHMZ.

U nedjelju će biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj povremeno će biti kiše, češće i intenzivnije u drugom dijelu dana. U ostatku unutrašnjosti kiša uglavnom poslijepodne i osobito prema večeri, dok se ponegdje na istoku zemlje do kraja dana može zadržati suho. Vjetar povremeno umjeren jugozapadni i južni, u istočnoj Hrvatskoj i jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako, mjestimice i vrlo jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na Jadranu od 9 do 12, a najviša dnevna većinom od 13 do 18 °C.

Početkom novoga tjedna i dalje toplo, ali i promjenljivije, na Jadranu uz čestu kišu, najprije na sjevernom dijelu, zatim i na južnom. Ponegdje su mogući i obilniji pljuskovi, a ako oni i izostanu - umjereno i jako jugo zasigurno neće! Dapače, mjestimice će biti i olujno, osobito u nedjelju. Prema sredini tjedna i dalje promjenljivo, ali manje vjetrovito, piše 100 posto.

24. travanj 2024 17:54