VOZAČI, OPREZ! POLICIJA POSTROŽILA KONTROLU ZAŠTITNIH POJASEVA TE KORIŠTENJA MOBITELA U VOŽNJI Ovog vikenda kažnjena su 244 vozača, jedan je vozio Audi sa dva promila alkohola!

VOZAČI, OPREZ! POLICIJA POSTROŽILA KONTROLU ZAŠTITNIH POJASEVA TE KORIŠTENJA MOBITELA U VOŽNJI

U protekloj akciji Vikend, policajci su zaustavili i kontrolirali 744 vozila i vozača. Poduzete su 244 represivne mjere.

Alkotestiran je 131 vozač, od kojih je njih 35 bilo pod utjecajem alkohola, 86 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 21 vozač je vozio bez zaštitnog pojasa, devet vozila je zatečeno bez tehničkog pregleda i registracije, četiri vozača su vozila za vrijeme zabrane, a četiri vozača su koristila mobitel u vrijeme vožnje. Dvojica su vozila bez vozačke dozvole, dvojica su prošla kroz crveno svijetlo, dvoje ih nije poštivalo prometni znak, a dvojica vozača su nepropisno pretjecala.

Iz prometa je isključeno 23 vozača i 6 vozila.

U vrijeme policijske akcije Vikend se dogodilo 13 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

U nedjelju oko 21 sat u Biljanima Donjim je 46-godišnji vozač izazvao prometnu nesreću upravljajući Audijem zadarskih registracija, pod utjecajem alkohola od dva promila, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije