StoryEditorOCM
KalelargaSUTRA JE VELIKI DAN ZA POMORSKU ŠKOLU U ZADRU

Prvi put nastava će biti održana na engleskom jeziku

Piše Zadarski.hr
22. ožujka 2018. - 11:33
svetko_perkovic-140909

 Odlukom ravnatelja uz suglasnost nastavničkog vijeća sutra, u petak 23. ožujka, prvi put će se nastava u Pomorskoj školi Zadar održati na engleskom jeziku.

Ovom aktivnošću uključuju se i mjere propisane nacionalnom pomorskom strategijom koja preporučuje pomorskim učilištima dodatnu edukaciju na engleskom jeziku koji je službeni jezik profesionalaca u pomorstvu i zrakoplovstvu. Naglasak u komunikaciji bit će na stručnim predmetima i sadržajima programa premda će se i sadržaje većina općih predmeta izvoditi na engleskom jeziku.

Djelatnici i učenici pokušat će sutra, u određenoj mjeri, koristiti engleski jezik i u normalnoj, neformalnoj komunikaciji te da, i da na takav način, šire mogućnosti uspješnije primjene jezika u profesionalnom i privatnom životu jer to predstavlja jednu od najvažnijih edukacijskih sastavnica.

Sutra, nastavnici ostalih predmeta naravno neće ocjenjivati engleski jezik učenika nego očekujemo da se zajedno, u interakciji, nađu najbolji načini komunikacije i razumijevanja na stranom jeziku do razine na kojoj je to objektivno moguće.

Ako iskustva ovog projekta budu pozitivna i od strane učenika i nastavnika nastojat ćemo ga u primjerenoj mjeri i nastaviti.* * Ovo je prvi slučaj provedbe ovakovog projekta u svim strukovnim školama u RH.

25. travanj 2024 01:21