StoryEditorOCM
KalelargaGRADSKO VIJEĆE O PROBLEMIMA S PROMETOM I PARKINGOM

Hoće li "autobusna riblja kost" pojesti maslinik ispred autobusnog kolodvora?!

Piše P.O.
11. travnja 2018. - 21:26
radovi_stabla2-070218

Probijanje rokova od strane različitih izvođača radova, prometne gužve i problemi Zadrana s parkingom obilježili su većinu pitanja ne samo na Aktualnom satu Gradskog vijeća nego i raspravama povom prvog izvještaja o šestomjesečnom radu gradonačelnika Branka Dukića. Nakon što je pročitao vlastiti izvještaj, Dukić je izjavio je to bilo "šest uspješnih mjeseci za naš grad".

Nakon najava o skorim novim radovima po gradu, Marjana Botić (AM) strahuje od "masakra motornom pilom" kojega neće preživjeti zadarska stabla i zelenilo, a Erola Gašija (SDP) su zabrinule glasine da će uz autobusni kolodvor biti uređeno stajalište i to po "sistemu riblje kosti".

- To bi navodno trebalo dovesti do sječe postojećeg maslinika ispred kolodvora, a autobusi bi se u promet trebali uključivati "u rikverc". To je suludo rješenje koje treba zaustaviti, rekao je Gaši.

To je u ingerenciji Hrvatskih cesta i njihovog dogovora s "Liburnijom", a ja nisam detaljno pregledavao projekt, odgovorio je gradonačelnik Dukić, a potom je pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap pojasnio o čemu se radi:

- To je rješenje usuglašeno s "Liburnijom" i po projektu niti jedno stablo tih maslina neće nastradati. Stvara se fama o posječenim stablima, ali bi trebalo pobrojati i ona koja su posađena, rekao je Kasap.

Tko pregovara s Hrvatskim cestama i zar će zaista biti rušen rotor kod Bolnice, zanimalo je Kristijana Kovačevića, ali mu je Dukić uzvratio da je to posao prometnih stručnjaka, te da Grad dobro surađuje s HC-om, pa će i ovog puta radovi na prometnicama biti dovršeni kako je i dogovoreno.

Dario Nakić (HDZ) je predložio, a Dukić prihvatio kao temu novih razgovora s Hrvatskim cestama, da se zbog "čuvenih zadarskih šahtova" obnove "Obilaznica" i prometnica do Supernove i uvede mogućnost skretanja u lijevo iz "srednjeg traka" radi smanjivanje gužvi na raskrižju kod Supernove. Kako će poskupljenje parkinga stvoriti parkirna mjesta, zanimalo je Irenu Gulan Šimurinu.

- Problem ne rješava cijena od 15 kuna nego nova parkirna mjesta i izgradnja garaža, rekla je Šimurina smatrajući da će se poskupljenjem pokrivati gubici "Obale i lučica" zbog smanjenog broja mjesta za naplatu.

Komunalni pročelnik Robertino Dujela je izjavio da se ovako pokušava domicilnom stanovništvu osigurati neko parkirno mjesto više, da je građanima dostupna mjesečna karta od 150 kuna, te parking na "Đilu" od dvije kune po satu.

Uz Dukićev izvještaj o radu, opozicijski su vijećnici izjavili kako je očito da ga je pisao netko drugi, mahom pročelnici upravnih odjela, a opet se na tapetu našao i Dukićev put u Kinu o trošku kineske tvrtke.

- Po vama ne bih trebao ići nigdje, uzvratio je Dukić i pročitao još jedno pismo iz Kine kojim ga se poziva na skup gradonačelnika gradova iz 16 zemalja, a troškove snose organizatori.

19. travanj 2024 03:45