StoryEditorOCM
KalelargaŠUMA MUSAPSTAN - NEKOME PARK, NEKOME SMETLIŠTE

Bacili 'skoro novu'građevinsku stolariju

Piše Branko Božić
21. travnja 2018. - 10:55
WP_20180420_19_00_42_Smart

 U posljednje vrijeme u Park šumi Musapstan, nagledali smo se odbačenog otpada svih vrsta i boja, o čemu smo u nekoliko navrata do sada opširno pisali.

No,ovog petka u poslijepodnevnim satima "ugodno" smo se iznenadili najsvježijem primjeru.Neka anonimna osoba, ili pak njih više, na bezbolan se je način riješila građevinske stolarije, uredno je odloživši naslonjenu na stoljetni bor. Radi se o vratima i prozorima i po onome što se moglo na licu mjesta utvrditi, još bi ih se dalo upotrijebiti u dobre svrhe.Eto, nije baš kako kaže ona stara poslovica ¨sve zlo za zlo¨ kad je po srijedi park šuma Musapstan.

  S obzirom da je za nedjelju 22 travnja na međunarodni Dan planeta Zemlje, zakazano opširno i temeljito čišćenje Park šume Musapstan, u kojoj će uz institucije grada Zadra još sudjelovati djelatnici zadarske Čistoće te zaposlenici Hrvatskih Šuma-Šumarije Zadar, a kojih se na navedenom zadatku u šumi Musapstan može izgleda vidjeti samo nažalost na navedeni datum, svi koji žele na besplatan način doći do dobre stolarije , neka požure.

Inače, u Park šumi Musapstan na nekoliko lokacija još uvijek mjesecima stoje velike hrpe otpadnog materijala, o čemu svjedoče i ove fotografije.Pa kad se već provodi opširna nedjeljna akcija, dobro bi bilo da njezini akteri pomno i detaljno ¨pročešljaju¨ čitavu šumu i počiste sve kako treba. Neka to ne bude samo površna akcija poput nekih sličnih dosadašnjih.

19. travanj 2024 06:57