StoryEditorOCM
KalelargaU SUBOTU POČINJE 7. MEĐUNARODNI ZADARSKI PLESNI FESTIVAL

U Zadar stiže preko 260 najboljih plesača Hrvatske!

Piše I.I.
17. svibnja 2018. - 14:55
presica_ples1-170518.JPG

Preko 260 najboljih plesača Hrvatske u subotu dolazi u Zadar na 7. Međunarodni zadarski plesni festival. Festival koji organizira Plesna udruga Gesta, točnije Nena Jurišić u znak sjećanja na plesnu ikonu Nives Šimatović Predovan održat će se u Kazalištu lutaka, a na njemu će nastupiti čak 23 ansambla.

- Sigurna sam da ne postoji djevojčica koja makar jednom nije iskusila zadovoljstvo oblačenja plesnih papučica i čaroliju plesa. Zadar zaslužuje ovako veliki festival jer djeca rijetko imaju priliku vidjeti prave plesače na sceni, rekla je Nives dodajući kako će ove godine festival posjetiti plesači iz Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

- Cilj ove manifestacije jest da djeca vide ansamble i plesne udruge koje su bolje od njih kako bi naučili nešto novo i dodatno se motivirali. Bit će to prava plesna poslastica za sve plesače, ali i posjetitelje, kazala je Nena.

Nedjelja je rezervirana za Open air Sport i moda plesnu radionicu koja će se održati na Trgu pet bunara.

- Organizacijom radionice na otvorenom vjerujemo kako ćemo privući još veći broj zaljubljenika u ples, rekla je Nena dodajući kako bi htjela organizirati još veći festival, ali zbog financija ne može.

- Zadar zaslužuje plesni festival koji će trajati nekoliko dana. Nažalost to zbog financijskih sredstava ni ove godine nije bilo moguće organizirati. Možda zato sljedeće godine uspijemo u tom naumu, zaključila je Nena.

25. travanj 2024 02:02