StoryEditorOCM
4 kantunaGRADONAČELNIK ZADRA POTPISAO INICIJATIVU ŽELJKE MARKIĆ, PA ODGOVORIO I NA JEDNO DRUGO PITANJE...

Branko Dukić: Potpis je moja osobna stvar. Nisam svetac, ali nemam ljubavnicu!

Piše P.O.
29. svibnja 2018. - 12:52
promocija_knjige4-150118

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić je potpisao referendumsku inicijativu o Istanbulskoj konvenciji i izmjeni izbornog zakona i taj svoj postupak objasnio kao svoj osobni stav. Po njegovom objašnjenju medijima, to treba odvojiti od njegovih gradonačelničkih obveza prema građanima i realizacije projekata komunalne infrastrukture.

- To nije i ne može biti vaša osobna stvar. Masno plaćate PR službu, ali učestalo na vidjelo izlazi vaša politička nepismenost. Mogla bih, ali neću vas pitati i imate li ljubavnicu jer ste izbore dobili na potpuno suprotnim vrijednostima. Poanta je u tome što moramo živjeti ono što u javnosti proklamiramo, obratila se Dukiću na Aktualnom satu Gradskog vijeća Irena Dragić (SDP).

- Nisam svetac. Potpisao sam i za kandidaturu vaše kandidatkinje za gradonačelnicu, potpisao sam i kandidaturu kandidatu HSLS-a. To je moja osobna stvar. I nemam ljubavnicu, odgovorio je Branko Dukić.

Po Danijeli Vukoši (SDP), posao gradonačelnika jesu i projekti komunalne infrastrukture, ali gradonačelničko mjesto je i politička funkcija, a poruka Dukićevog potpisa je antimanjinska i suprotna intenciji o borbi protiv zlostavljanja žena.

-Građani su me izabrali za realizaciju projekata koje sam obećao u predizbornoj kampanji. Apsolutno sam za ravnopravnost žena i sva njihova prava. Otvoren sam za svaku raspravu, ako sam pogriješio, ali zašto se bojimo referenduma? Kako ću ja glasati, to je moj osobni stav, ustrajao je Dukić.


 

26. travanj 2024 16:06