StoryEditorOCM
KalelargaNASADI I VATROGASCI U AKCIJI

Potkresali kostelu iznad Posh puba, sad noćni klub može "drmati" čitave noći, neće decibeli srušiti grane na staklene "zidove"

Piše M.K.
16. lipnja 2018. - 13:00
stablo_posh1-120618.JPG

Gradsko poduzeće nasadi, uz pomoć zadarskih vatrogasaca, "saniralo" je stablo kostele ispred noćnog kluba Posh pub u uvali Jazine.

Visoke grane kostele očigledno su prijetile štekatu koji se nalazi ispod njene krošnje, pa su Nasadi prionuli poslu i potkresali stablo. S obzirom da su neke grane bile vrlo visoke, u pomoć je pozvano i vatrogasno vozilo s dugačkim ljestavama s kojih se stablo uspjelo podrezati. Sad će Posh pub moći raditi bez straha da na nekog gosta padne odlomljena grana stabla.

Inače, u maniri odobrenja za zadarske noćne klubove koji imaju vremensku dozvolu rada do ranih jutarnjih sati i Posh pub ima tek staklene "zidove" koje ljeti još rastvore pa se buka s razglasa širi na sve strane. I dok se kafiće žurno zatvara već od ponoći i utišava glazba sa štekata, zadarski noćni klubovi od stakla "drmaju" bezbrižno čitavu noć sve do jutra.

Nije Posh pub koji ima istaknuto radno vrijeme do 6 ujutro jedini. I Ledana sa staklenim stijenkama dominira ritmovima na otvorenom s bedema po čitave noći, sve do 4 sata ujutro. O zvučnoj izolaciji nema niti govora, ali odobrenja za to imaju i sve je naravno po zakonu. Možda su oni koji su im davali dozvole gluhi, tko zna?

A niti grana sa stabla neće im od vibracija pasti na glavu, zahvaljujući vatrogascima i Nasadima. 

 

19. travanj 2024 17:09