StoryEditorOCM
KalelargaNARODNI MUZEJ ZADAR BIRA RAVNATELJA

Natječaj objavljen samo u Narodnim novinama, rok istječe u petak!

Piše L.B.
22. lipnja 2018. - 00:10
Ravnateljica Renata Peroš

Narodni muzej Zadar raspisao je natječaj za izbor ravnatelja ove ustanove. Natječaj je objavljen u Narodnim novinama 15. lipnja, rok za prijavu je osam dana, pa je u petak, 22.lipnja, zadnji dan za prijavu kandidata.

Natječaj za „imenovanje odnosno reizbor ravnatelja Narodnog muzeja Zadar“ objavljen je u Narodnim novinama, no nije objavljen na web stranici Narodnog muzeja (kao što se natječaji za zaposlenja objavljuju, primjerice, za Arheološki muzej na njihovim internetskim stranicama), kao ni na portalu Zadarske županije (osnivača Narodnog muzeja) gdje se objavljuju svi natječaji za radna mjesta.

Uvjeti koji su navedeni u natječaju za „imenovanje odnosno reizbor ravnatelja Narodnog muzeja Zadar“ podrazumijevaju najmanje pet godina rada u muzejskoj struci, kandidat mora biti „istaknuti i priznati stručnjak na području kulture s najmanje deset godina rada u kulturi“, a visoku stručnu spremu morao je steći „sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.“

Donosimo sve uvjete kako je formulirao Narodni muzej:

- završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij i najmanje pet godina rada u muzejskoj struci, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te je istaknuti i priznati stručnjak na području kulture s najmanje deset godina rada u kulturi.

– da ima akademski naziv magistar/magistra povijesti, magistar/magistra povijesti umjetnosti, magistar/magistra etnologije; magistar/magistra biologije, odnosno odgovarajući naziv stručnog specijalista, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju a ima visoku stručnu spremu povijesti, povijesti umjetnosti, etnologije te dipl. ing. biologije;

– radne i organizacijske sposobnosti na temelju kojih se očekuje da će s uspjehom voditi Muzej.

Ravnatelj/ica muzeja imenuje se na četiri godine i može biti ponovno imenovan po istom postupku.

Uz prijavu na natječaj kandidati su dužni priložiti domovnicu, životopis, dokaz o stručnoj spremi (preslik diplome), uvjerenje o nekažnjavanju, potvrdu o radnom stažu te program rada za četverogodišnje razdoblje.

„Pisane prijave i naznačene dokumente o ispunjavanju uvjeta, dostaviti Narodnom muzeju Zadar, Poljana pape Aleksandra III b.b., 23000 Zadar, u roku od 8 dana od objave natječaja s naznakom »Natječaj za ravnatelja«. Nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati. O rezultatima natječaja kandidati će biti pisano obaviješteni u zakonskom roku“, stoji u natječaju za izbor ravnatelja Narodnog muzeja Zadar, objavljenog 15.lipnja u Narodnim novinama.

23. travanj 2024 21:47